Desert tort de vara cu iaurt si caise

de laura_n in Torturi, 17 Iul 2017 | 1427 vizualizari

 

Usor, rapid si mega delicios

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiți digestivi
  • 100 gr unt
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 200 gr ciocolată albă (de calitate)
  • 50 ml lapte dulce
  • 5 gr gelatină
  • 30 ml apă rece
  • 7-8 caise frumoase, coapte
  • 1 cană mure proaspete
  • ciocolată
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de vara cu iaurt si caise:

Nu durează mai mult de 20- 30 minute ca sa il pregatiti.

Se spală fructele, se lasă la scurs, apoi caisele se desfac în jumătăți, îndepărtându-se sâmburii.

Se pregătește o baie de aburi. Se topește ciocolata albă cu laptele dulce. Se omogenizează, apoi se dă deoparte să se tempereze.

Gelatina se hidratează în apă rece, apoi se încălzește cât să se topească granulele. Puteți să o puneți pe aceeași baie de aburi.

Biscuiții se râșnesc cu ajutorul unui roboțel. Se adaugă untul topit, se amestecă ușor până se obține un pesmet dens și omogen.

Se ia o tavă de copt (preferabil cu inel detașabil, diametru 18 cm), apoi se așază în strat egal și compact, pesmetul de biscuiți. Se dă la rece, 5-10 minute.

Ciocolata albă temperată se amestecă cu iaurtul până la omogenizare. Se adaugă gelatina topită și se încorporează în cremă.

Se scoate tava de la frigider, se așază pe margine jumătăți de caise, în mijloc se asaza murele, apoi se toarnă compoziția de iaurt, cu atenție să nu cadă fructele. Se dă la rece pentru câteva ore.

Se ornează cu așchii de ciocolată.

Este un tort mega delicios, răcoritor și fructat! Deliciu de vară gata în maxim jumătate de oră!


 

TIPS-URI

1

eu nu sunt fan gelatina, insa mai fac exceptii pana incerc agar agar :))

2

nu folositi gelatina in cantitate mare, fiindca ea oricum va inchega compozitia, va iesi cremoasa, nu ca racitura, dar daca preferati sa folositi mai multa, e la libera alegere.

3

Cantitatea de zahar este suficienta, nu e cazul de suplimentare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de vara cu iaurt si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ela 1

10.08.2017, 01:00

Adauga comentariu... te urasc!

mirela0911 1

21.08.2017, 07:39

Racoritor si delicios!

noiinbucatarie 1

21.08.2017, 12:14

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Tort " Black & White" Michael Jackson