''Tort cu ciocolata by Adele''

de Adele in Torturi, 22 Aug 2014 | 3843 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit din tot sufletul pentru aniversarea a celor 6 anisori de relatie :D
P.S, si de ce nu si a celor 5 luni de bucataras :P.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao amara
  • 3 linguri dulceata de cirese
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr ciocolata
  • 80 gr de cacao
  • 100 gr zahar
  • 3-4 linguri amidon
  • Sirop:
  • 1 esenta rom
  • 150 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • Decor:
  • frisca (500 ml)
  • ciocolata.(150 gr)
  • bignè.(10-12)
  • fulgi de ciocolata alba.(100 gr)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Tort cu ciocolata by Adele'':

Blatul:


Separam ouale, batem albusurile spuma si le lasam deoparte, dupa care mixam galbenusurile cu zaharul pana devin spumose si isi schimba culoarea, adaugam dulceata si esenta de rom dupa care continuam sa amestecam.


Punem faina,praful de copt si amestecam bine. Adaugam albusurile batute spuma ,amestecand usor cu o lingura de jos in sus, pana compozitia devine omogena.


Punem in tava (eu am folosit rotunda ) si dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 180°. Cand blatul este gata il lasam la racit.


Crema:


Punem laptele intr-o oala pe foc cu ciocolata, intr-un vas amestecam cacao cu zaharul si amidonul(puteti folosi si faina) in 2 linguri de lapte. Cand ciocolata s-a topit luam oala de pe foc si punem crema din vas amestecam cu un tel in continu astfel in cat sa nu se formeze cocoloase. Punem pe foc si lasam sa fiarba,continuand sa amestecam pana ajunge la consistenta dorita. Lasam crema la racit.


Siropul:


Punem apa cu zaharul intr-o cratita pe foc si cand da in clocot punem esenta de rom, lasam cateva secunde sa fiarba dupa care dam la o parte si lasam la racit.


Decor:


Topim ciocolata, luam bilutele de bignè si le trecem prin ciocolata(doar partea de sus) si presuram fulgi de ciocolata alba, lasam la racit in frigider pana la decorarea tortului.


Taiem blatul in doua, asezam o parte pe platou si il insiropam bine, punem crema si cealalta parte de blat, insiropam .


Luam cateva linguri de frisca si imbracam tortul (un strat subtire), dam la rece macar o jumatate de ora.


Dupa care deasupra asezam bilutele de bignè, in mijloc turnam ganas de ciocolata si pe margini ornam cu frisca.
Lasam tortul la rece cel putin 5-6 ore.

 

TIPS-URI

1

In blat se pot pune si 2-3 linguri de nuca sau alune macinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "''Tort cu ciocolata by Adele''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Adele 1

01.09.2014, 14:14

Motan

monik80 1

21.03.2015, 09:48

ffff bun

Adele 1

21.03.2015, 11:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort " 3 Ciocolate"