Tort "Senzatii tari"

de Miha in Torturi, 28 Aug 2010 | 9277 vizualizari

 

cu ciocolata, cafea si bezea. Daca as mai fi pus si niste zmeurele, as fi zis ca e tortul cu ceea ce iubesc mai mult pe lume...:))) Cu dedicatie, pentru voi toti cei care ieri ati avut cate o vorba buna si o urare minunata de facut. Pentru toti prietenii mei virtuali, pe care uneori ii simt foarte aproape si nu in cele din urma, pentru prietenii mei cei din viata reala, pe care ii iubesc si apreciez foarte mult...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 cana faina
  • Pentru blatul dungat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • Pentru 2 blaturi de bezea:
  • 8 albusuri
  • 350 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru mousse de cafea:
  • 200 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • 3 linguri cafea solubila
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri coniac
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri coniac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Senzatii tari":

Blaturi de bezea:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana compozitia devine lucioasa si face turturi. Se adauga si esenta.


Se imparte compozitia in 2 si se coc 2 blaturi, in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mic, cu usa cuptorului deschisa. Blaturile trebuie sa se usuce, nu sa se coaca.


Cu aceasta ocazie mi-am probat si una din tavile primite de la concursul decorix. :)


Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de rom si se adauga peste albusuri. Urmeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se amesteca usor, sa nu se lase compozitia. Compozitai se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea.


Blatul dungat:


Se procedeaza intocmai ca si la blatul de cacao.


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si se adauga peste albusuri. Urmeaza apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se imparte in 2, in una vom pune esenta de vanilie, in cealalta esenta de rom si cacaoa. Daca se ingroasa prea tare se pot pune 1-2 linguri cu lapte.


Cele 2 compozitii se pun in 2 posh-uri ( sau 2 pungi taiate la un capat) si se spriteaza cate o fasie oblica, una alba una neagra, in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu, timp de 10-15 minute.


Mousse de cafea:


Gelatina se pune la hidratat in 2 linguri cu apa rece.


Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu 200 ml frisca lichida. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia. Se da deoparte si se lasa la racit. Cand este calduta, se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta se topeste. Se da la frigider pana la racirea completa, apoi se amesteca usor cu restul de frisca batuta. Se da la rece pana la montarea tortului.


Crema de ciocolata:


Se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida. Se lasa la racit, apoi se pune mascarponele si coniacul. Se mixeaza pana la omogenizare.


Blatul dungat se taie fasii, late in functie de cat de inalt aproximati ca va fi tortul. Se insiropeaza.


Blatul de cacao racit se taie in 2. Se insiropeaza.


In tava in care am copt blatul de cacao se pune un blat insiropat, apoi pe laterale fasii de blat dungate, formand un inel. Se toarna jumatate din cantitatea de mousse de cafea, se acopera cu un blat de bezea. Punem toata crema de ciocolata, acoperim cu cel de-al doilea blat de bezea. Urmeaza restul de mousse, acoperim cu cel de-al doilea blat de cacao si dam la rece pentru 2 ore.


Pentru decor, topim ciocolata cu 100 ml frisca. Omogenizam si lasam la racit. Cand este rece, amestecam cu restul de frisca batuta.


Rasturnam tortul pe un platou si ornam cu frisca ciocolatoasa.


Cam asta e tortul cu care mi-am incantat musafirii si pentru care am muncit vreo 2 zile. :))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Senzatii tari"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Geanina87 1

17.06.2013, 19:28

Superb

nadea68 1

17.06.2013, 19:29

Ancutsa 1

07.11.2017, 22:06

Ce frumos! Iti spun de pe acum La multi ani pentru maine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort fluture