Tort de mere

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 30 Noi 2010 | 3288 vizualizari

 

pentru ca diplomatul s-a dus de duminica, am facut repejor un tortulet de mere, cine stie cine o mai venii la noi :D..inca odata la multi ani andutu nostru!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 1 cana de zahar
  • unt pt uns tava
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • esente
  • frisca pt ornat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pt inceput unge tava cu unt, punem zaharul si dam la cuptor cateva minute pana se caramelizeaza putin zaharul.


Intre timp spala si curatam merele de coaja, le taiem feli.


Scoatem tava si punem feliile de mere peste caramelul format din zahar si dam iar la cuptor pana pregatim blatul


Separam albusurile de galbenus, mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cat eunul, uleiul, apa, faina si praful de copt si esentele, omogenizam bine.


Scoatem tava din nou, merel s-au copt putin, iar peste ele turnam compozitia rezultata si mai bagam la cuptor inca 20 de minute.


Este gata cand incepe sa se ia de pe margini.


Facem testul cu scobitoarea.


Lasam sa se racoareasca putin si rasturnam pe un plaotu( merele vor fi deasupra si blatul dedesubt)


Dupa ce s-a racit ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

giuliana 1

01.12.2010, 00:04

la multi ani

Crista_Luca 1

01.12.2010, 09:22

ai un ajutor de nadejde .. ... . sa va bucurati de el ..si sa cresteti mari, si sanatosi
sper sa ne ajute si pe noi la anul Domnul .....

Dana Cristea - pusikmea 1

02.12.2010, 08:48

giuliana, mscristina multumim multcu siguranta o sa va ajute, bafta multa

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
PAVLOVA CU CAPSUNI