Tort de mere

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 30 Noi 2010 | 4811 vizualizari

 

pentru ca diplomatul s-a dus de duminica, am facut repejor un tortulet de mere, cine stie cine o mai venii la noi :D..inca odata la multi ani andutu nostru!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 1 cana de zahar
  • unt pt uns tava
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • esente
  • frisca pt ornat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pt inceput unge tava cu unt, punem zaharul si dam la cuptor cateva minute pana se caramelizeaza putin zaharul.

Intre timp spala si curatam merele de coaja, le taiem feli.

Scoatem tava si punem feliile de mere peste caramelul format din zahar si dam iar la cuptor pana pregatim blatul

Separam albusurile de galbenus, mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cat eunul, uleiul, apa, faina si praful de copt  si esentele, omogenizam bine.

Scoatem tava din nou, merel s-au copt putin, iar peste ele turnam compozitia rezultata si mai bagam la cuptor inca 20 de minute.

Este gata cand incepe sa se ia de pe margini.

Facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se racoareasca putin si rasturnam pe un plaotu( merele vor fi deasupra si blatul dedesubt)

Dupa ce s-a racit ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

giuliana 1

01.12.2010, 00:04

la multi ani

Crista_Luca 1

01.12.2010, 09:22

ai un ajutor de nadejde .. ... . sa va bucurati de el ..si sa cresteti mari, si sanatosi
sper sa ne ajute si pe noi la anul Domnul .....

Dana Cristea - pusikmea 1

02.12.2010, 08:48

giuliana, mscristina multumim multcu siguranta o sa va ajute, bafta multa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)