Desert fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar

de RuxyRux in Dulciuri, 28 Oct 2020 | 334 vizualizari

 

Delicioase, usor de preparat si foarte foarte fragede!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr. faina
  • 250 gr. unt gras( 82%)
  • 130 gr. zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pline de sirop de artar
  • 1 galbenus
  • o lingurita extract de vanilie
  • coaja de la doua portocale Bio( neaparat)
  • zeama de la o singura portocala medie Bio
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar:

Se mixeaza untul rece impreuna cu zaharul pudra, praful de sare, siropul de artar, aromele, vanilia, coaja de portocala, galbenusul de ou, sucul de portocale. Se adauga faina si praful de copt, cand aluatul s-a omogenizat perfect se opreste mixerul.


Eu am simplificat putin, am luat gramajoare de coca direct din bol si am modelat cu mana putin umeda fursecurile, nu e nevoie sa le bibiliti...le-am asezat pe foaia de copt la distanta unele de altele, apoi cu o furculita le-am aplatizat usor. Am ales sa fac fursecurile mai mari, dar daca doriti le puteti face mai micute.


Am copt fursecurile la 180 de grade C, pana s-au rumenit usor pe margine, in jur de 25 de minute. Daca le faceti micute, modificati timpul, probabil vor fi gata in jur de 12 sau 14 minute.


Cand s-au racit, le-am transferat cu grija pe un platou si le-am depozitat intr-o cutie.


Sper daca incercati reteta sa va placa, le puteti combina cu nutella, cu unt de arahide, etc...

TIPS-URI

1

Daca doriti, inainte de a le pune la cuptor, puteti adauga deasupra fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

31.10.2020, 11:29

Multumesc Merisor....chiar sa stii ca sunt, astazi le repet neaparat! Iti multumesc! Te imbratisez cu drag si-ti doresc mult bine!

Gherca Daniela 1

01.11.2020, 13:59

bune, aromate si perfecte!

RuxyRux 1

10.11.2020, 16:40

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Batoane de ciocolata