Desert aniversar

de Tabita _ in Torturi, 5 Apr 2020 | 1870 vizualizari

 

Acest deliciu a fost facut cu drag pentru familia noastra.

Desi mi-as fi dorit ceva mai elaborat pentru aceasta ocazie, eventual sa iau de-a gata, am decis ca ies mai ieftin si iese mai gustos cel facut in casa.

Si ma bucur ca am reusit sa-l pregatesc chiar daca a fost o perioada mai agitata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 175 g mix de alune, caju, miez de nuca pe care le-am macinat (10 linguri)
  • 80 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 plicuri zahar vanilat (esenta vanilie)
  • Glazura:
  • 150 g ciocolată menaj
  • 100 ml smantana pentru frisca 
  • 1 lingura unt
  • Ornare:
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • cirese confiate
  • bombonele de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert aniversar:

Mai intai am separat albusurile de galbenusuri.
Apoi am batut albusurile spuma tare.
Am adaugat treptat zaharul. Dupa ce albusurile au devenit o spuma lucioasa, am adaugat in ploaie faina amestecata cu praful de copt.
Am amestecat usor pentru a nu se lasa spuma.
La final, am încorporat și mixul de nuci si am amestecat usor.
Am tapetat cu unt si faina o tava rotunda cu inel detasabil.
Am turnat compozitia in tava.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 45 de minute.

Intre timp am pregatit glazura.
Am rupt ciocolata in bucati, am pus-o intr-un bol impreuna cu frisca lichida si umtul si am dat-o la microunde cate 30 de secunde dupa care am amestecat din cand in cand pentru a obtine o compozitie omogena. Am asteptat sa se raceasca putin urmand sa o pun peste blat cand se va mai racori.

Apoi am trecut la pregatirea friscai.
Am mixat smantana rece si cand a inceput sa se devina solida, am adaugat zaharul vanilat si intaritorul, iar zaharul pudra treptat. Dupa ce am obtinut consistenta dorita, am dat frisca la frigider pana la momentul ornarii.

M-am intors la blat si am facut testul cu scobitoarea sa vad daca e copt.
L-am lasat sa se raceasca.
L-am scos pe un platou si am turnat glazura de ciocolata.
Apoi l-am ornat cu frisca, cirese confiate si bombonele de zahar.
Se da la rece pentru minim 30 de minute sau pana la momentul servirii.

TIPS-URI

1

Nu am folosit toata frisca. A mai ramas si pentru o cafea. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert aniversar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha)