Tort cu mousse de visine

de Lau in Torturi, 10 Feb 2013 | 1428 vizualizari

 

Pentru blat m-am inspirat de la miremic

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 10 linguri apa
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 200 g faina
  • Crema
  • 300 g visine
  • 300 g frisca
  • 1 lingura gelatina
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 100 g smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de visine:

Blatul - mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Adaugam apa si faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si cacaoa. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.

Crema - visinile (din compot le scurgem bine si le scoatem samburii). Se paseaza cu blenderul (eu am adaugat si 2 linguri de compot). Mixam frisca bine, dupa care o amestecam cu piureul de visine si gelatina.

Asamblare - asezam prima foaie (insiropam cu compot) adaugam crema (eu am adaugat si cateva visine) ,foaie si insiropam.

Am imbracat tortul cu un strat de frisca si deasupra am turnat ciocolata topita cu smantana 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mousse de visine-0
Tort cu mousse de visine-1
Tort cu mousse de visine-2

COMENTARII (28)

Lau

Lau 1

10.02.2013, 19:37

Doinavar

Doinavar 1

15.02.2013, 17:46

Un tort exact pe gustul meu. Place, place.

Lau

Lau 1

15.02.2013, 18:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!