Tort Cremsnit –ediţie revizuită şi dichisită

de diaconta in Torturi, 1 Apr 2012 | 9980 vizualizari

 

N-o luaţi de bună doar azi e 1 Aprilie.Mai bine vă imaginaţi ca e din silicon,ireala sau ce vreţi decât să vă bântuie şi să fie musai s-o puneţi în aplicare.Nepoata mea Roxana,cea căreia i-a fost destinat acest tort,e singura care poate spune ca n-a fost păcăleală.
Dacă mi-am dorit un cremşnit sub formă de tort, prima încercare fiind aceasta : http://www.bucataras.ro/retete/tort-cremsnit-29543.html,nepoata mea şi-a dorit unul la fel de ziua ei,aşa că am făcut câteva modificări,i-am pus o hăinuţă festivă şi cam asta a ieşit.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cu osânză(vezi reteta)
Pentru Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 700 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 6 linguri zahar
  • 10 linguri Amidon alimentar
  • O lingura sirop de lamaie
  • O lingurita esenta vanilie
  • Coaja de lamaie
Pentru jeleul de fructe de padure:
  • Afine si mure
  • Sirop de zmeura
  • 2 linguri amidon alimentar
Pentru decor :
  • Frisca
  • Zmeura si capsuni
  • Zahar pudra
  • cornete din foietaj
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cremsnit –ediţie revizuită şi dichisită:

Pentru foaia de tort am folosit aluat de foietaj preparat cu osânza.Avem nevoie de o foaie decupata rotund ,iar deasupra se sfarama marginile ramase dupa ce am decupat.

Preparam crema.

Gelatina o hidratam cu putina apa rece.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si adaugam cate putin lapte,pana cand s-a topit tot zaharul si amestecul s-a deschis la culoare.Incorporam si amidonul in crema de galbenusuri.Razuim coaja de lamaie.Punem si siropul de lamaie.

Laptele il incalzim.Apoi il turnam in fir subtire in crema de galbenusuri.Transferam totul din nou in vas si punem la foc mic,amestecand tot timpul cu telul pana cand crema se ingroasa.

Luam vasul de pe foc.Adaugam esenta de vanilie.

Incalzim gelatina la microunde(nu o fierbem) sau pe baie de aburi si o incorporam in crema de vanilie.

Batem cele 4 albusuri cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.O incorporam in crema de galbenusuri cat inca este calda.

Lasam crema sa se racoreasca.

Pe un platou punem foaia de blat,asezam inelul formei detasabile,pe care am pus folie de aluminiu,in jurul blatului.Punem crema si lasam la frigider pana cand se intareste.

Preparam jeleul de fructe de padure.

Amidonul il amestecam cu putin sirop.Fructele le punem sa fiarba impreuna cu siropul.Cand incepe sa fiarba,punem amidonul dizolvat.Amestecam repede pana cand incepe sa se ingroase.Lasam sa se raceasca putin,apoi turnam peste crema de vanilie si punem iar la frigider.

Frisca o mixam si o asezam peste jeleul de fructe.Apoi presaram foaia sfaramata,pudram cu zahar si ornam cu capsuni,zmeura si cornete din foietaj.

Un desert pe care vi-l recomand cu drag,chiar si pentru o ocazie deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cremsnit –ediţie revizuită şi dichisită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (78)

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 13:27

ce bine arata !

diaconta 1

25.10.2013, 13:51

Krysty,face parte din categoria lucrurilor simple,delicioase dar care pot sa arate foarte bine,mai ales daca au si-un strop de dragoste in ele

Lia_ 1

17.04.2014, 12:10

chiar ca dichisita. bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat