dobrezaira

1

Bucataras
incepator

stefanesti-arges

Bucataras din 16.08.2012

RETETE38
PRIETENI119
Retete / Dulciuri

Tort Cremsnit

In Torturi la 11 Dec 2012

Mai intai eu am facut choux a la creme. Am pus untul cu apa la fiert, cand a clocotit si untul s-a topit am turnat toata faina si am amestecat pe foc pana s-a omogenizat. Am dat la rece si cand coca a devenit usor calduta am adaugat ouale unul cate unul amestecand dupa fiecare pana la...

Placinta impletita cu mere

In Dulciuri la 24 Noi 2012

Se incalzeste laptele impreuna cu untura pana aceasta s-a topit. Separat amestecam oul cu sarea, zaharul si coaja de lamaie. Punem laptele peste ou si le turnam impreuna in vasul cu faina. Presaram drojdia si framantam bine pana devine aluatul neted. Adaugam cele doua linguri cu ulei si...

Prajitura cu nuca de cocos

In Prajituri la 23 Noi 2012

Pentru blat am mixat untul cu zaharul,ouale si laptele. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacao . Compozitia rezultata am intins-o cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor pentru 20-25 de minute. Intre timp am facut siropul si crema. Pentru sirop am...

Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata

In Dulciuri la 15 Noi 2012

Batem ouale cu zaharul, adaugam laptele cald in care dizolvam drojdia. Le turnam in ligheanul in care am cernut faina, adaugam sarea, aromele si framantam pana incorporam toata faina. Incingem uleiul si punem cate putin peste aluatul pe care il framantam in continuare. Acoperim si lasam la...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 15 Noi 2012

Mai intai am caramelizat cele 10 linguri de zahar intr-un ibric, apoi am turnat caramelul in doua tavi de cozonac si am tapetat cu acesta marginile tavilor. Dam la rece. Intre timp am batut ouale, de data aceasta intregi, cu zaharul din cana, pana a devenit spuma, am adaugat laptele cald si...

Trandafir cu mac

In Prajituri la 30 Oct 2012

Aluatul l-am facut la masina de paine astfel: am topit untul, am adaugat laptele si zaharul si am tinut pe foc pana a ajuns la temperatura suportabila pe mana. Ouale se bat cu sarea, iar peste ele adaugam laptele cald, coaja de lamaie si vanilia. Punem in masina astfel: intai lichidul, apoi...

Alba ca Zapada fina

In Prajituri la 30 Oct 2012

Pentru foi amestecam toate ingredientele intr-un castron ( amoniacul l-am stins intr-o lingura de otet) si framantam pana se incorporeaza toata faina si rezulta o coca buna de intins. Facem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii (28x20 cm). Crema : Se pune pe foc laptele cu zaharul si faina,...

Tarta cu mere (1)

In Prajituri la 24 Oct 2012

Amestecam margarina cu zaharul, oul si sarea pana devine o crema, punem faina toata o data si framantam repede pana devine un aluat nelicpicios. Il dam la frigider pentru 20-30 minute. Intre timp curatam merele, le taiem felii potrivite si le asezam intr-o tigaie antiaderenta. Presaram zaharul...

Prajitura cu mac ( Tosca )

In Prajituri la 1 Sep 2012

Batem albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem in continuare pana rezulta o bezea zdravana, sa nu curga. Amestecam cocosul cu macul si il incorporam in albusuri, adaugam vanilie, iar la sfarsit praful de copt amestecat cu faina. Compozitia o punem in tava tapetata...

Cozonac pufos

In Prajituri la 28 Aug 2012

Cernem faina intr-un lighean, facem o gaura in mijloc unde faramitam drojdia, punem putin lapte si amestecam sa iasa o maia moale. Lasam 5 minute sa creasca. Intre timp incalzim laptele pe foc impreuna cu zaharul si coaja de lamaie (cald nu fierbinte).Galbenusurile se freaca cu un praf de...

Afisate 1 - 10 din 10 retete    

Postari recente

publicat la 14.12.2012

Crap prajit cu piure de spanac

publicat la 11.12.2012

Tort Cremsnit

publicat la 24.11.2012

Placinta impletita cu mere

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Nici anul ăsta n-ai luat un Oscar? Zi merci că-ţi iei salariul luna asta!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]