Placinte cu branza sarata

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 7 Sep 2012 | 4747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar
  • un varf de lingurita de sare
  • apa calduta
  • Umplutura:
  • 250 g telemea
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza sarata:

Amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, apoi lasam sa dospeasca.


Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam sarea, apoi drojdia dospita si framantam aluatul cu apa calduta.


Trebuie sa ne rezulte un aluat care nu se mai lipeste de mana decat foarte putin.


Lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul.


Pana dospeste aluatul pregatim umplutura: dam branza pe razatoare pe ochiurile mici, adaugam smantana si oul, apoi omogenizam.


Luam cate o bucata de aluat si o intindem cu sucitoarul pe masa infainata.


Intindem o foaie subtirica, pe o parte punem umplutura iar cealalta parte o aducem peste umplutura, apoi lipim marginile cu mana sau cu o furculita.


Punem uleiul intr-o tigaie, iar cand s-a incins punem placintele.


Dupa ce s-a rumenit frumos pe o parte le intoarcem si pe cealalta parte.


Se servesc calde sau reci!


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Doralinda 1

16.05.2013, 08:48

Aaaa, elena! Bune tare!!!

cristi1980 1

25.10.2013, 12:46

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 13:31

ce bunatati !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si marar - amintiri din copilaria mea