Placinte cu branza sarata

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 7 Sep 2012 | 6593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar
  • un varf de lingurita de sare
  • apa calduta
  • Umplutura:
  • 250 g telemea
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza sarata:

Amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, apoi lasam sa dospeasca.

Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam sarea, apoi drojdia dospita si framantam aluatul cu apa calduta.

Trebuie sa ne rezulte un aluat care nu se mai lipeste de mana decat foarte putin.

Lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Pana dospeste aluatul pregatim umplutura: dam branza pe razatoare pe ochiurile mici, adaugam smantana si oul, apoi omogenizam.

Luam cate o bucata de aluat si o intindem cu sucitoarul pe masa infainata.

Intindem o foaie subtirica, pe o parte punem umplutura iar cealalta parte o aducem peste umplutura, apoi lipim marginile cu mana sau cu o furculita.

Punem uleiul intr-o tigaie, iar cand s-a incins punem placintele.

Dupa ce s-a rumenit frumos pe o parte le intoarcem si pe cealalta parte.

Se servesc calde sau reci!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

cristi1980 1

25.10.2013, 12:46

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 13:31

ce bunatati !

Ancutsa 1

26.01.2018, 09:52

Tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

la 19:12

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ciuperci si porumb la cuptor