Placinte cu branza sarata

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 7 Sep 2012 | 5848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar
  • un varf de lingurita de sare
  • apa calduta
  • Umplutura:
  • 250 g telemea
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza sarata:

Amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, apoi lasam sa dospeasca.


Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam sarea, apoi drojdia dospita si framantam aluatul cu apa calduta.


Trebuie sa ne rezulte un aluat care nu se mai lipeste de mana decat foarte putin.


Lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul.


Pana dospeste aluatul pregatim umplutura: dam branza pe razatoare pe ochiurile mici, adaugam smantana si oul, apoi omogenizam.


Luam cate o bucata de aluat si o intindem cu sucitoarul pe masa infainata.


Intindem o foaie subtirica, pe o parte punem umplutura iar cealalta parte o aducem peste umplutura, apoi lipim marginile cu mana sau cu o furculita.


Punem uleiul intr-o tigaie, iar cand s-a incins punem placintele.


Dupa ce s-a rumenit frumos pe o parte le intoarcem si pe cealalta parte.


Se servesc calde sau reci!


Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

cristi1980 1

25.10.2013, 12:46

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 13:31

ce bunatati !

Ancutsa 1

26.01.2018, 09:52

Tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun in cuib.