Tort aperitiv din clatite

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2010 | 25791 vizualizari

 

Am tot vazut zilele astea la clatite aici pe bucataras fel de fel ,asa ca am pus in practica si eu un tortulet

 

INGREDIENTE

  • clatite:
  • 4 oua
  • 1,2 litri de lapte
  • 250 ml ulei
  • putina sare
  • 4 vanilii
  • coaja de la o lamaie
  • 550 g faina
  • Umplutura:
  • crema de branza philadelfia 1 cutie
  • cascaval ras 100 g
  • sunca mortadella-sau orice sunca 200 g
  • ardei rosu
  • masline negre
  • patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv din clatite:

Se pregateste aluatul pentru clatite: Se amesteca bine ouale cu vanilia si sarea ,dupa care se pune laptele si faina si se omogenizeaza bine compozitia iar la final se pune uleiul se mai mixeaza 2 minute cel mult (nu pun ulei in tigaie la copt deloc)daca e de teflon nu se lipesc deloc

Se coc clatitele, se lasa la racit, dupa care se incepe asamblarea tortului. Din cantitatile date la clatite va ies aproximativ 45- 50 clatite potrivite nici mari, nici mici,depinde de tigaie

Se pune o clatita se unge cu crema de branza din nou clatita apoi feliute de sunca ,iar clatita, cascaval ras , din nou clatita si operatiunea se repeta pana la final. Eu am pus daca nu ma insel 12 clatite.

Se imbraca tortul cu crema de branza si se decoreaza dupa bunul plac ,eu am pus ardei rosu,masline negre si patrunjel verde.

Este grozav de bun cumasline ,salata.

Am uitat sa specific am facut si cu gem ,zahar si nuttela asa ca daca nu va place tortu va dau din cele dulci

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv din clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

elenros 1

10.12.2013, 13:28

Nu se fac clatitele cu vanilie si coaja de lamaie daca le folosim pentru retete sarate! parerea mea. In rest cred ca merita probat.

iry-gabriela 1

10.12.2013, 14:29

nadina73 1

10.12.2013, 23:51

da, asa este elenros ai dreptate fiecare face dupa gustu lui

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu chimen si mac