Cozonac pufos

de dobrezaira in Prajituri, 28 Aug 2012 | 23059 vizualizari

 

Hello, bine v-am gasit. In sfarsit m-am decis sa postez si eu prima reteta si m-am gandit sa incep in forta cu ....un cozonac. Am incercat mai multe retete, insa asta este preferata mea : delicios si frumos. Asadar avem nevoie de :

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 250 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr ulei
  • 5 galbenusuri
  • sare, coaja de lamaie, vanilie
  • cacao
  • nuca
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos:

Cernem faina intr-un lighean, facem o gaura in mijloc unde faramitam drojdia, punem putin lapte si amestecam sa iasa o maia moale. Lasam 5 minute sa creasca.


Intre timp incalzim laptele pe foc impreuna cu zaharul si coaja de lamaie (cald nu fierbinte).Galbenusurile se freaca cu un praf de sare.


Punem peste drojdia crescuta laptele, apoi galbenusurile, vanilia si framantam pana se omogenizeaza totul. Nu trebuie framantat prea mult. Untul il topim si il amestecam cu uleiul si turnam cate putin peste coca pe care o framntam in continuare pana ce incorporam toata grasimea.


Lasam la crescut o ora. Impartim coca in doua. Fiecare parte o intindem pe blatul uns cu ulei si presaram umplutura facuta din cacao, zahar si nuca sfaramata. Putem imparti coca si in patru si atunci impletim cate doua rulouri si ne ies doi cozonaci impletiti.Punem rulourile in tavile unse si tapetate cu faina. Lasam tavile la cald pentru ca aluatul sa-si dubleze marimea.


Ungem cu un galbenus de ou frecat cu o lingura de zahar si bagam la cuptor la foc potrivit cam 50 min. Il vom incerca cu scobitoarea.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Laly 1

28.08.2012, 23:21

Bine ai venit vin si eu la o feliuta de cozonac

dobrezaira 1

29.08.2012, 11:16

Multumesc tuturor, nu ma asteptam la asa primire, sunteti tari cu totii.

lilik 1

29.08.2012, 14:15

bun venit
Grozav cozonacul tau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si ciocolata