Cozonac pufos

de dobrezaira in Prajituri, 28 Aug 2012 | 26602 vizualizari

 

Hello, bine v-am gasit. In sfarsit m-am decis sa postez si eu prima reteta si m-am gandit sa incep in forta cu ....un cozonac. Am incercat mai multe retete, insa asta este preferata mea : delicios si frumos. Asadar avem nevoie de :

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 250 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr ulei
  • 5 galbenusuri
  • sare, coaja de lamaie, vanilie
  • cacao
  • nuca
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos:

Cernem faina intr-un lighean, facem o gaura in mijloc unde faramitam drojdia, punem putin lapte si amestecam sa iasa o maia moale. Lasam 5 minute sa creasca.


Intre timp incalzim laptele pe foc impreuna cu zaharul si coaja de lamaie (cald nu fierbinte).Galbenusurile se freaca cu un praf de sare.


Punem peste drojdia crescuta laptele, apoi galbenusurile, vanilia si framantam pana se omogenizeaza totul. Nu trebuie framantat prea mult. Untul il topim si il amestecam cu uleiul si turnam cate putin peste coca pe care o framntam in continuare pana ce incorporam toata grasimea.


Lasam la crescut o ora. Impartim coca in doua. Fiecare parte o intindem pe blatul uns cu ulei si presaram umplutura facuta din cacao, zahar si nuca sfaramata. Putem imparti coca si in patru si atunci impletim cate doua rulouri si ne ies doi cozonaci impletiti.Punem rulourile in tavile unse si tapetate cu faina. Lasam tavile la cald pentru ca aluatul sa-si dubleze marimea.


Ungem cu un galbenus de ou frecat cu o lingura de zahar si bagam la cuptor la foc potrivit cam 50 min. Il vom incerca cu scobitoarea.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Laly 1

28.08.2012, 23:21

Bine ai venit vin si eu la o feliuta de cozonac

dobrezaira 1

29.08.2012, 11:16

Multumesc tuturor, nu ma asteptam la asa primire, sunteti tari cu totii.

lilik 1

29.08.2012, 14:15

bun venit
Grozav cozonacul tau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce umpluta