Prajitura cu branza de vaci si visine

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Oct 2010 | 15684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blatul:
  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  •  putina sare
  •  1/2 plic praf de copt
  •  3 linguri cacao
crema:
  • doua galbenusuri
  • o cana zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr branza de vaci
  • 200 gr frisca batuta
  • 4-500 gr visine fara samburi
  • un plic gelatina
  •  o lingurita esenta rom(asa am pus eu..da' nu stiu daca as mai pune..ii schimba gustull:d)
glazura
  • 12 linguri zahar,
  • 7 linguri apa,.
  • 3 linguri cacao
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si visine:

BLAT:
albusurile se bat spuma
galbenusurile se freaca bine cu zaharul,uleiul si apa
se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaoa impreuna cu jumatate din cantitatea de
albusuri batute spuma
amestecati bine apoi adaugati restul de albusuri incercand sa nu scoateti aerul din spuma
total
tapetati o tava cu ulei si faina(eu am facut intr-o tava mai micuta)
turnati amestecul si bagati la cuptor pt aprox 30min
CREMA:
galbenusurile le amestecati cu o cana de zahar,zaharul vanilat si bateti bine
adaugati apoi gelatina dizolvata
(este a doua oara cand dau gres cu gelatina de la DR.OETKER,desi o folosesc de ani de zile.o
sa incerc alt tip),branza de vaci,frisca si visinele
amestecati totul si lasati putin la frigider pana incepe sa se lege
taiati blatul in doua si umpleti
GLAZURA:
portionati prajitura si faceti o glazura din 12linguri de zahar,7de apa,.3 de cacao(eu asta
o folosesc frecvent)pe care o turnati calduta peste prajitura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu mascarpone