Prajitura cu menta si capsuni

de Oana in Prajituri, 18 Mai 2015 | 1889 vizualizari

 

O prajitura rapida si foarte racoritoare! 

 

INGREDIENTE

    • mascarpone- 200 gr
    • ciocolata alba- 80 gr
    • frisca lichida- 200 gr
    • esenta de menta- 2 lingurite
    • colorant alimentar verde- 1 lingurita
    • gelatina granulata- 1 lingura
    • un blat pandispan cu cacao sau piscoturi proaspete pentru baza
    • 100 gr capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta si capsuni:

  • topiti ciocolata alba cu 50 ml frisca lichida, restul de frisca mixati-o pana devine pufoasa

  • adaugati mascarpone si ciocolata topita si racita, esenta de menta si colorantul si mixati pana obtineti o crema ferma. 

  • hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, apoi topiti-o in baie de aburi si rasturnati amestecul caldut peste crema, amestecand usor

  • lasati crema la rece 10 minute

  • puteti aranja deserturi in pahare sau in inele detasabile de inox

  • puneti la baza blat de pandispan sau piscoturi proaspete, apoi crema si ornati cu capsuni

  • lasati desertul la frigider cateva ore

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi un sirop gros de menta, verde, daca nu doriti sa folositi esenta si colorant alimentar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mirela0911 1

19.05.2015, 13:05

Super arata!

Oana 1

19.05.2015, 14:21

Va dau la toti cate un cubulet !

ancutsa 1

18.09.2016, 10:30

Mi-a placut mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!