Prajitura cu menta si capsuni

de Oana in Prajituri, 18 Mai 2015 | 9283 vizualizari

 

O prajitura rapida si foarte racoritoare! 

 

INGREDIENTE

    • mascarpone- 200 gr
    • ciocolata alba- 80 gr
    • frisca lichida- 200 gr
    • esenta de menta- 2 lingurite
    • colorant alimentar verde- 1 lingurita
    • gelatina granulata- 1 lingura
    • un blat pandispan cu cacao sau piscoturi proaspete pentru baza
    • 100 gr capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta si capsuni:

  • topiti ciocolata alba cu 50 ml frisca lichida, restul de frisca mixati-o pana devine pufoasa

  • adaugati mascarpone si ciocolata topita si racita, esenta de menta si colorantul si mixati pana obtineti o crema ferma. 

  • hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, apoi topiti-o in baie de aburi si rasturnati amestecul caldut peste crema, amestecand usor

  • lasati crema la rece 10 minute

  • puteti aranja deserturi in pahare sau in inele detasabile de inox

  • puneti la baza blat de pandispan sau piscoturi proaspete, apoi crema si ornati cu capsuni

  • lasati desertul la frigider cateva ore

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi un sirop gros de menta, verde, daca nu doriti sa folositi esenta si colorant alimentar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca, ciocolata si alune