Prajitura cu menta si capsuni

de Oana in Prajituri, 18 Mai 2015 | 2026 vizualizari

 

O prajitura rapida si foarte racoritoare! 

 

INGREDIENTE

    • mascarpone- 200 gr
    • ciocolata alba- 80 gr
    • frisca lichida- 200 gr
    • esenta de menta- 2 lingurite
    • colorant alimentar verde- 1 lingurita
    • gelatina granulata- 1 lingura
    • un blat pandispan cu cacao sau piscoturi proaspete pentru baza
    • 100 gr capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta si capsuni:



  • topiti ciocolata alba cu 50 ml frisca lichida, restul de frisca mixati-o pana devine pufoasa




  • adaugati mascarpone si ciocolata topita si racita, esenta de menta si colorantul si mixati pana obtineti o crema ferma.




  • hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, apoi topiti-o in baie de aburi si rasturnati amestecul caldut peste crema, amestecand usor




  • lasati crema la rece 10 minute




  • puteti aranja deserturi in pahare sau in inele detasabile de inox




  • puneti la baza blat de pandispan sau piscoturi proaspete, apoi crema si ornati cu capsuni




  • lasati desertul la frigider cateva ore





Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi un sirop gros de menta, verde, daca nu doriti sa folositi esenta si colorant alimentar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (22)

mirela0911 1

19.05.2015, 13:05

Super arata!

Oana 1

19.05.2015, 14:21

Va dau la toti cate un cubulet !

ancutsa 1

18.09.2016, 10:30

Mi-a placut mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de primavara