Prajitura cu menta si capsuni

de Oana in Prajituri, 18 Mai 2015 | 2177 vizualizari

 

O prajitura rapida si foarte racoritoare! 

 

INGREDIENTE

    • mascarpone- 200 gr
    • ciocolata alba- 80 gr
    • frisca lichida- 200 gr
    • esenta de menta- 2 lingurite
    • colorant alimentar verde- 1 lingurita
    • gelatina granulata- 1 lingura
    • un blat pandispan cu cacao sau piscoturi proaspete pentru baza
    • 100 gr capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta si capsuni:



  • topiti ciocolata alba cu 50 ml frisca lichida, restul de frisca mixati-o pana devine pufoasa




  • adaugati mascarpone si ciocolata topita si racita, esenta de menta si colorantul si mixati pana obtineti o crema ferma.




  • hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, apoi topiti-o in baie de aburi si rasturnati amestecul caldut peste crema, amestecand usor




  • lasati crema la rece 10 minute




  • puteti aranja deserturi in pahare sau in inele detasabile de inox




  • puneti la baza blat de pandispan sau piscoturi proaspete, apoi crema si ornati cu capsuni




  • lasati desertul la frigider cateva ore





Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi un sirop gros de menta, verde, daca nu doriti sa folositi esenta si colorant alimentar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mirela0911 1

19.05.2015, 13:05

Super arata!

Oana 1

19.05.2015, 14:21

Va dau la toti cate un cubulet !

ancutsa 1

18.09.2016, 10:30

Mi-a placut mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca