Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 22 Ian 2019 | 2744 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura finuta si umeda, inspirandu-ma de la lucia_bp de pe reteteculinare.ro. Imi pare rau ca m-am jucat prea mult cu aluatul si cu umplutura si nu a mai iesit asa de frumoasa ca a ei, dar a fost foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 700 g branza pufoasa
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 100 g stafide
  • Aluat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 g cacao
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide:

Se pregateste umplutura: branza se amesteca cu zaharul, ouale, esentele si stafidele (clatite cu apa). Se lasa la frigider pana cand aluatul este gata.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, laptele, esenta de vanilie, cacaua, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta se amesteca usor cu o spatula de silicon cu albusurile mixate cu zahar.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun alternativ aluatul si umplutura.

Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rabarbar