Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )

de Criss in Prajituri, 3 Mai 2012 | 21903 vizualizari

 

O prajitura foarte simpla, foarte rapida si foarte buna. Reteta blatului am luat-o de pe blogul Ancutei (multumesc pentru reteta) iar crema e o reteta proprie, pe care o mai folosesc uneori la eclere sau diverse prajituri. Am schimbat crema pentru ca am mai spus-o, nu ne plac cremele cu unt si atunci prefer sa inlocuiesc untul cu frisca.
Si am ajuns la reteta cu nr. 200 !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -4 oua
  • -175 g zahar
  • -1 zahar vanilat
  • -coaja rasa de lamaie
  • -175 ml ulei
  • -175 ml lapte + 1 lingura lapte
  • -1 praf de copt
  • -360 g faina
  • -1 lingura cacao
  • 1 borcan compot de visine fara samburi
  • Crema:
  • -3 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -3 linguri amidon sau faina
  • -400 ml lapte + -300 ml frisca
  • Glazura:
  • -200 g ciocolata (preferabil amaruie insa azi n-am gasit decat cu lapte)
  • -100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! ):

Blat: Intr-un vas mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam, ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce s-a incorporat adaugam treptat laptele iar la final incorporam si restul de faina.Turnam jumatate din aluat in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. In restul de aluat adaugam cacaoa si 1 lingura de lapte si amestecam pana se omogenizeaza.Turnam si aluatul maro in tava. Asezam visinele pe toata suprafata prajiturii si dam la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii.


Crema: Se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se poate folosi si budinca de vanilie, care la fel, dupa racire se amesteca cu unt sau cu frisca batuta. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu 300 ml frisca batuta. Eu am folosit frisca vegetala Meegle, care se bate foarte bine, dar daca folositi frisca naturala, adaugati si intaritor sau un pliculet de gelatina hidratata apoi topita


Glazura: Topim ciocolata la microunde, apoi amestecam cu frisca lichida, pana devine cremoasa si usor de intins.


Turnam ciocolata peste crema si cu furculita facem niste valuri deasupra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

adriana65 1

05.05.2012, 20:33

am preparat/o si eu. un deliciu!
la cât mai multe reţete!

Criss 1

06.05.2012, 10:05

Multumesc mult dragele mele. Ma bucur ca va place.

danielasinziana 1

07.05.2012, 12:14

excelenta! eu nu am avut compot si am pus visine insiropate,dar a iesit o minunatie. mai incanta-ne sufletele si cu alte retete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca