Prajitura cu crema de ciocolata si cereale Fitness

de Valclaudia in Prajituri, 28 Noi 2014 | 3521 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • 10 linguri faina proaspat cernuta

Crema:

  • 150 gr. cereale Fitness maruntite la robot
  • 100 ml lapte rece
  • 400 gr. frisca vegetala
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 1 esenta rom

Sirop:

  • 100 gr. zahar
  • 100 ml apa rece
  • 1 esenta rom

Glazura si decor:

  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 5-6 linguri lapte rece
  • bombonele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si cereale Fitness:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Separam albusurile de galbenusuri.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare.


Galbenusurile le mixam cu zaharul si pudra de cacao pana isi dubleaza volumul.


Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala.


Renuntam la mixer si incorporam in crema de galbenusuri spuma de albusuri si faina proaspat cernuta.


Pentru aceasta operatie ne ajutam de o lingura de lemn.


Ungem tava cuptorului adanca cu ulei, o tapetam cu faina, apoi turnam amestecul in tava si coacem blatul folosind functia de coacere cu ventilatie pana trece testul scobitorii (cca 35-40 minute).


Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.


Preparam siropul la foc mic astfel: dizolvam zaharul in apa, adaugam esenta de rom si lasam sa fiarba siropul cca 10 minute.


Lasam la racit, apoi il turnam in tava peste blatul copt.


Crema o preparam dupa cum urmeaza: trecem cerealele Fitness prin robot, turnam laptele peste ele si le lasam la hidratat.


Topim 100 gr. ciocolata amaruie intr-o craticioara la foc mic impreuna cu 5-6 linguri lapte. Lasam ciocolata sa se raceasca, apoi o mixam impreuna cu frisca lichida, esenta de rom si cerealele hidratate in lapte pana obtinem o crema consistenta.


Intindem crema cu grija pe intreaga suprafata a prajiturii,portionam apoi prajitura dupa preferinta, asezam fiecare portie de prajitura individual pe cate o hartiuta de briosa. Punem toate portiile obtinute pe o tava intinsa.


Topim alte 100 gr. ciocolata amaruie in 5-6 linguri lapte. Lasam la racorit si decoram apoi dupa inspiratie prajiturelele cu glazura si bombonele de ciocolata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si cereale Fitness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

29.11.2014, 07:11

Delicioasa!

Xandrinne 1

29.11.2014, 08:11

ralu_ca 1

29.11.2014, 15:05

arata tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si crema de ciocolata