Cremisimo

de Camelia_Viorica in Prajituri, 12 Apr 2014 | 6977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • - 9 albusuri
  • - 14 linguri zahar
  • - 6 linguri faina
  • - 1 praf de copt
  • CREMA:
  • - 9 galbenusuri
  • - 5 linguri zahar
  • - 2 plicuri budinca vanilie
  • - 800 ml lapte
  • - 250 gr unt
  • - 200 gr zahar praf
  • - 2 linguri cacao
  • DECOR:
  • - o cutie de frisca
  • - bombonele de ciocolata sau ciocolata razalita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremisimo:

Blat: se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, faina si praful de copt .


Crema: galbenusurile si zaharul se amesteca bine, apoi se pune laptele si cele doua budinci de vanilie si se fierb. Untul se pune intr-un bol de plastic si se freaca cu zaharul, apoi se amesteca cu crema rece.


Crema se imparte in doua, in cealalta jumatate se adauga cele doua linguri de cacao. Se intind peste blat cele doua creme si deasupra se pune frisca, apoi se razaleste ciocolata sau se pot pune bilute pentru prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremisimo" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Pushaa 1

12.04.2014, 13:14

Bya Ralu 1

12.04.2014, 15:37

Rocsi 1

12.04.2014, 20:11

Ce buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor