Cremisimo

de Camelia_Viorica in Prajituri, 12 Apr 2014 | 6888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • - 9 albusuri
  • - 14 linguri zahar
  • - 6 linguri faina
  • - 1 praf de copt
  • CREMA:
  • - 9 galbenusuri
  • - 5 linguri zahar
  • - 2 plicuri budinca vanilie
  • - 800 ml lapte
  • - 250 gr unt
  • - 200 gr zahar praf
  • - 2 linguri cacao
  • DECOR:
  • - o cutie de frisca
  • - bombonele de ciocolata sau ciocolata razalita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremisimo:

Blat: se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, faina si praful de copt .


Crema: galbenusurile si zaharul se amesteca bine, apoi se pune laptele si cele doua budinci de vanilie si se fierb. Untul se pune intr-un bol de plastic si se freaca cu zaharul, apoi se amesteca cu crema rece.


Crema se imparte in doua, in cealalta jumatate se adauga cele doua linguri de cacao. Se intind peste blat cele doua creme si deasupra se pune frisca, apoi se razaleste ciocolata sau se pot pune bilute pentru prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremisimo" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Pushaa 1

12.04.2014, 13:14

Bya Ralu 1

12.04.2014, 15:37

Rocsi 1

12.04.2014, 20:11

Ce buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!