Chec clasic

de Panacris in Prajituri, 8 Iun 2012 | 2961 vizualizari

 

Un chec clasic delicios!:)

 

INGREDIENTE

  • oua 5 bucati,
  • apa 5 linguri,
  • zahar tos 16 linguri,
  • zahar vanilat 1 plic,
  • esenta de vanilie 1 fiola,
  • ulei de floarea soarelui 4 linguri,
  • cacao neagra 4 linguri,
  • zahar pudra ptr decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec clasic:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si treptat se adauga apa si uleiul. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in crema de oua, se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si faina cernuta, amestecandu-se uosr pana se incorporeaza toate ingredientele. Un sfert de aluat se amesteca cu cacaua. Se toarna aluatul galben intr-o forma de chec tapetata cu foaie de pergament si se toarna deasupra aluatul de cacao.


Se introduce in cuptorul preincins, cca. 45 de minute la 160 de grade. Dupa ce trece testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma si se pudreaza cu zahar praf la servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec clasic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Panacris 1

08.06.2012, 21:20

Musai, cu placere

alinutzika 1

08.06.2012, 22:15

tare bun

LUK 1

09.06.2012, 09:54

clasic si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!