Prajitura cu prune

de MotanLaOale in Prajituri, 6 Oct 2012 | 3795 vizualizari

 

Reteta imprumutata de la Miha! O bunaciune!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 2 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • prune
  • scortisoara
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Prunele se spala, se desfac in doua jumatati, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se smesteca pana devine o spuma lucioasa.

galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri.

Se adauga faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt si se omogenizeaza usor cu o spatula de sus in jos.

Se tapeteaza o tava cu ulei si zahar si se pune compozitia in ea.

Se pun prunele deasupra.

Se introduce in cuptorul preancalzit la foc mediu pentru 30-35 minute.

Se lasa la racit in tava.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar si obtional cu scortisoara.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu prune-0
Prajitura cu prune-1
Prajitura cu prune-2
Prajitura cu prune-3
Prajitura cu prune-4
Prajitura cu prune-5
Prajitura cu prune-6
Prajitura cu prune-7
Prajitura cu prune-8
Prajitura cu prune-9
Prajitura cu prune-10

COMENTARII (39)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

02.08.2013, 14:34

Da Ruth, doar 2 linguri pentru ca e padispan, si daca pui 2 oua, pui 2 linguri de faina, daca pui 10 oua, 10 linguri de faina...la fel si cu zaharul! Motanel, sper ca nu te superi ca am raspuns!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

02.08.2013, 14:36

Raspuns corect! ))

MotanLaOale

MotanLaOale 1

02.08.2013, 14:38

RuthAnne Poti sa o faci cu incredere ca iese. Eu am prostul obicei sa scriu corect si sa pun multe poze. Reteta este corecta si trebuie sa iasa ca in poza!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!