Napolitane cu nuci si caramel

de Ligia Bxl in Prajituri, 28 Ian 2011 | 6098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de napolitana
  • 250 gr de zahar
  • 250 gr de margarina
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de faina sau amidon alimentar
  • 350 gr de nuca sau arahide nesarate
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu nuci si caramel:

Se caramelizeaza zaharul intr-un vas si se adauga margarina amestecand repede ca sa se omogenizeze.Se dizolva faina in apa rece si se toarna in vas.Se amesteca pana cand se ingroasa compozitia.Nuca se macina marunt si se incorporeaza cu esenta si se pune in zaharul ars.Se aseaza o foaie de napolitana pe planseta sau pe un platou dreptunghiular.Se unge fiecare foaie cu crema,care se suprapun,se preseaza la final,peste se pune un fund sau ceva greu si se da la rece cateva ore,apoi se taie in romburi sau patrate si se orneaza dupa preferinte.Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Ligia Bxl 1

30.01.2011, 23:56

motan,mena multumesc

deyutzky 1

15.12.2012, 18:34

Ligia Bxl 1

16.12.2012, 19:06

merci deyutzky

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mere si nuca