Chec cu pere (de post )

de Crista_Luca in Prajituri, 3 Oct 2010 | 4746 vizualizari

 

Un chec dulce de tot ...de post ...si cu ingrediente de criza =)))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri miere (eu am pus una, si a fost foarte dulce)
  • 100 gr ulei fara miros,  (am pus ulei normal)
  • 200 gr faina alba
  • 1 lingurita bicarbonat
  • suc de lamaie (am pus helas 2 linguri)
  • nuca macinata (eu nu aveam , si am pus mac ) 75 gr
  • pere 2 buc 
  • (optional cacao 3-4 linguri )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pere (de post ):

Faina se amesteca cu praful de copt.


Intr-un bol termorezistent se pune apa, uleiul, mierea si zaharul , apoi se pune pe baie de aburi, si se amesteca pana se dizolva mierea si zaharul. Bicarbonatul se stinge cu sucul de lamaie si se dauga in compozitia cu mierea. Se amesteca bine, si se observa cum creste putin in volum si se face spuma.Se ia de pe foc si se agauga nuca sau macul ....depinde de preferinta .... si se amesteca. Apoi se adaga amestecul de faina incet,si se amesteca sa nu se faca cocoloase.


Se toarna aluatul in forma dreptunghiulra tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun perele taiate felii .


Se pune la cuptorul incalzit la temp de 180 - 200 grade pt 50 - 60 min pana trece testul scobitorii .


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga orice fruct va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere (de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Dana Cristea - pusikmea 1

04.10.2010, 15:43

lilik 1

04.10.2010, 19:42

ce bun e....5f

Crista_Luca 1

24.10.2010, 16:12

multumesc fetelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca cu ciocolata