Chec cu pere (de post )

de Crista_Luca in Prajituri, 3 Oct 2010 | 6847 vizualizari

 

Un chec dulce de tot ...de post ...si cu ingrediente de criza =)))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri miere (eu am pus una, si a fost foarte dulce)
  • 100 gr ulei fara miros,  (am pus ulei normal)
  • 200 gr faina alba
  • 1 lingurita bicarbonat
  • suc de lamaie (am pus helas 2 linguri)
  • nuca macinata (eu nu aveam , si am pus mac ) 75 gr
  • pere 2 buc 
  • (optional cacao 3-4 linguri )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pere (de post ):

Faina se amesteca cu praful de copt.

Intr-un bol termorezistent se pune apa, uleiul, mierea si zaharul , apoi se pune pe baie de aburi, si se amesteca pana se dizolva mierea si zaharul. Bicarbonatul se stinge cu sucul de lamaie si se dauga in compozitia cu mierea. Se amesteca bine, si se observa cum creste putin in volum si se face spuma.Se ia de pe foc si se agauga nuca sau macul ....depinde de preferinta .... si se amesteca. Apoi se adaga amestecul de faina incet,si se amesteca  sa nu se faca cocoloase.

Se toarna aluatul in forma dreptunghiulra tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun perele taiate felii .

Se pune la cuptorul incalzit la temp de 180 - 200 grade pt 50 - 60 min pana trece testul scobitorii .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga orice fruct va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere (de post )" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos