Chec cu pere (de post )

de Crista_Luca in Prajituri, 3 Oct 2010 | 3490 vizualizari

 

Un chec dulce de tot ...de post ...si cu ingrediente de criza =)))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri miere (eu am pus una, si a fost foarte dulce)
  • 100 gr ulei fara miros,  (am pus ulei normal)
  • 200 gr faina alba
  • 1 lingurita bicarbonat
  • suc de lamaie (am pus helas 2 linguri)
  • nuca macinata (eu nu aveam , si am pus mac ) 75 gr
  • pere 2 buc 
  • (optional cacao 3-4 linguri )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pere (de post ):

Faina se amesteca cu praful de copt.


Intr-un bol termorezistent se pune apa, uleiul, mierea si zaharul , apoi se pune pe baie de aburi, si se amesteca pana se dizolva mierea si zaharul. Bicarbonatul se stinge cu sucul de lamaie si se dauga in compozitia cu mierea. Se amesteca bine, si se observa cum creste putin in volum si se face spuma.Se ia de pe foc si se agauga nuca sau macul ....depinde de preferinta .... si se amesteca. Apoi se adaga amestecul de faina incet,si se amesteca sa nu se faca cocoloase.


Se toarna aluatul in forma dreptunghiulra tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun perele taiate felii .


Se pune la cuptorul incalzit la temp de 180 - 200 grade pt 50 - 60 min pana trece testul scobitorii .


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga orice fruct va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere (de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Dana Cristea - pusikmea 1

04.10.2010, 15:43

lilik 1

04.10.2010, 19:42

ce bun e....5f

Crista_Luca 1

24.10.2010, 16:12

multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro