Tarta dietetica, cu iaurt si cirese

de _Alina_ in Prajituri, 16 Iun 2013 | 7017 vizualizari

 

Chiar daca nu tineti dieta eu tot v-o recomand. Este racoritoare, iar pudra de roscove ii da o aroma aparte.

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 155 g faina integrala de secara
  • 185 g tarate fine de grau
  • 275 ml lapte degresat
  • 60 g indulcitor natural (xylovit am folosit eu)
  • 10 g pudra de roscove
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 ou
  • 1 lgt ulei de palmier
  • Umplutura:
  • 130 g branza de vaci slaba
  • 400 g iaurt 0% grasime
  • 60 g indulcitor natural
  • 100 g cirese (fara samburi)
  • 10 g gelatina granule
  • 80 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta dietetica, cu iaurt si cirese:

Baza

1. Preincalzim cuptorul la 190°C

2. Punem intr-un vas toate ingredientele si amestecam pana la omogenizare.

3. Tapetam o tava (20 cm diametru) cu hartie de copt, punem compozitia si o intindem cu ajutorul unei linguri.

4. Introducem tava in cuptor pentru 20-30 min. Cand e coapta ar trebui sa fie uscata, iar daca faceti testul scobitorii aceasta ar trebuie sa iasa curata. Lasam la racit in tava.     

Umplutura

1. Punem gelatina la hidratat 10 minute in apa, apoi o dizolvam pe baie de aburi. 2. Mixam iaurtul cu branza si indulcitorul, punem apoi gelatina dizolvata in compozitie, amestecam si introducem in frigider pentru 10 minute.     

Asamblare

Pe un platou punem baza tartei, montam un inel de tort, turnam apoi umplutura si punem ciresele deasupra. Introducem la frigider pentru cel putin 2 ore.

Enjoy!

TIPS-URI

1

Puteti inlocui pudra de roscove cu cacao cu continut redus de grasime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta dietetica, cu iaurt si cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese