Tarta dietetica, cu iaurt si cirese

de _Alina_ in Prajituri, 16 Iun 2013 | 4206 vizualizari

 

Chiar daca nu tineti dieta eu tot v-o recomand. Este racoritoare, iar pudra de roscove ii da o aroma aparte.

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 155 g faina integrala de secara
  • 185 g tarate fine de grau
  • 275 ml lapte degresat
  • 60 g indulcitor natural (xylovit am folosit eu)
  • 10 g pudra de roscove
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 ou
  • 1 lgt ulei de palmier
  • Umplutura:
  • 130 g branza de vaci slaba
  • 400 g iaurt 0% grasime
  • 60 g indulcitor natural
  • 100 g cirese (fara samburi)
  • 10 g gelatina granule
  • 80 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta dietetica, cu iaurt si cirese:

Baza


1. Preincalzim cuptorul la 190°C


2. Punem intr-un vas toate ingredientele si amestecam pana la omogenizare.


3. Tapetam o tava (20 cm diametru) cu hartie de copt, punem compozitia si o intindem cu ajutorul unei linguri.


4. Introducem tava in cuptor pentru 20-30 min. Cand e coapta ar trebui sa fie uscata, iar daca faceti testul scobitorii aceasta ar trebuie sa iasa curata. Lasam la racit in tava.


Umplutura


1. Punem gelatina la hidratat 10 minute in apa, apoi o dizolvam pe baie de aburi. 2. Mixam iaurtul cu branza si indulcitorul, punem apoi gelatina dizolvata in compozitie, amestecam si introducem in frigider pentru 10 minute.


Asamblare


Pe un platou punem baza tartei, montam un inel de tort, turnam apoi umplutura si punem ciresele deasupra. Introducem la frigider pentru cel putin 2 ore.


Enjoy!

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui pudra de roscove cu cacao cu continut redus de grasime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta dietetica, cu iaurt si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

poa 1

28.05.2015, 07:43

Ce bine arata!

Valclaudia 1

30.05.2015, 14:39

ma apuc de treaba ca prea bine arata!!

Ancutsa 1

24.11.2017, 10:30

Foarte gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese