Prajitura cu crema de ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 26 Ian 2016 | 2331 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!:)

 

INGREDIENTE

  • Crema:
    • 250 g ciocolata
    • 200 ml frisca lichida/smatana dulce
    • 50 g unt/margarina la temperatura camerei
    • 1-2 picaturi de esenta de portocale.
    Pandispan:
    • 7 oua
    • 210 g faina
    • 210 g zahar
    • un varf de cutit de sare
    • coaja de portocala/lamaie
    Sirop:
    • 2 pliculete de cappucino/ sau o cafea mai slaba
    • esenta de portocale sau coaja de portocale
    • apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Crema:



  1. Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul moale (la temperatura camerei) peste ea.

  2. Fierbi frisca pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.

  3. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute.

  4. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema.

  5. Dupa ce s-a amestecat bine, adaugi esenta/coaja de portocale si o dai la rece pana se intareste mai bine (30 de minute).


Pandispan:



  1. Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.

  2. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam de jos in sus.

  3. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam

  4. Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.

  5. Cand e auriu atunci este gata.

  6. Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).

  7. Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei.


Sirop: eu fac un cappucino mai slab, fara alt adaos de zahar si cu esenta de portocale/coaja de portocala.

Asamblare:



  1. Il taiem in doua pe lung.

  2. Asezam o foaie in tava in care l-am copt dupa care insiropam foaia si ungem cu crema.

  3. Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.

  4. Insiropam si a doua foaie si dam la rece pt 10-15 minute.

  5. Glazuram cu ciocolata topita 100g cu 2-3 linguri de frisca.

  6. Dupa ce s-a topit adaugam o lingurita de unt/margarina si amestcam bine.

  7. O dam la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

27.01.2016, 21:12

Ce imi place!

Aletta 1

28.01.2016, 09:54

arata foarte ciocolatos!! imi place

noiinbucatarie 1

10.04.2016, 20:19

este la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata