Prajitura cu crema de ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 26 Ian 2016 | 2255 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!:)

 

INGREDIENTE

  • Crema:
    • 250 g ciocolata
    • 200 ml frisca lichida/smatana dulce
    • 50 g unt/margarina la temperatura camerei
    • 1-2 picaturi de esenta de portocale.
    Pandispan:
    • 7 oua
    • 210 g faina
    • 210 g zahar
    • un varf de cutit de sare
    • coaja de portocala/lamaie
    Sirop:
    • 2 pliculete de cappucino/ sau o cafea mai slaba
    • esenta de portocale sau coaja de portocale
    • apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Crema:



  1. Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul moale (la temperatura camerei) peste ea.

  2. Fierbi frisca pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.

  3. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute.

  4. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema.

  5. Dupa ce s-a amestecat bine, adaugi esenta/coaja de portocale si o dai la rece pana se intareste mai bine (30 de minute).


Pandispan:



  1. Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.

  2. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam de jos in sus.

  3. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam

  4. Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.

  5. Cand e auriu atunci este gata.

  6. Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).

  7. Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei.


Sirop: eu fac un cappucino mai slab, fara alt adaos de zahar si cu esenta de portocale/coaja de portocala.

Asamblare:



  1. Il taiem in doua pe lung.

  2. Asezam o foaie in tava in care l-am copt dupa care insiropam foaia si ungem cu crema.

  3. Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.

  4. Insiropam si a doua foaie si dam la rece pt 10-15 minute.

  5. Glazuram cu ciocolata topita 100g cu 2-3 linguri de frisca.

  6. Dupa ce s-a topit adaugam o lingurita de unt/margarina si amestcam bine.

  7. O dam la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

27.01.2016, 21:12

Ce imi place!

Aletta 1

28.01.2016, 09:54

arata foarte ciocolatos!! imi place

noiinbucatarie 1

10.04.2016, 20:19

este la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!