Eclere

de e_Delicios100 in Dulciuri, 23 Feb 2016 | 752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 1 pahar apa 200 ml,
  • jumatate de pahar de ulei,
  • 1 praf sare,
  • 1 cana faina,
  • 5 oua.
  • crema:
  • 600 ml lapte,
  • 6 gabenusuri,
  • 60 g faina,
  • 60 g unt,
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-o cratita se pune apa, uleiul si praful de sare, iar cind incepe sa fiarba adaugam faina si mestecam bine pana obtinem o masa mai tare. Dupa racire se adauga cate un ou si se incorporeaza pana cand adaugam toate cele 5 oua. Tava de copt se tapeteaza cu faina si cu ajutorul unei pungi taiate in colt facem forma eclerelor. Asezati-le la o distanta mai mare pentru ca isi vor dubla volumul. Se vor coace timp de 40 min la 160 C.(Atentie nu deschideti cuptorul).

Gablenusurile cu faina si zaharul se mesteca, in acest timp laptele se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam compozitia de galbenusuri in lapte si mestecam in continuu (Atentie la foc mic). Dupa ce s-a ingrosat compozitia adaugam untul si esenta de vanilie.


Taie apoi cojile de eclere si umple-le cu crema de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Andreea Caroline 1

23.02.2016, 17:59

Eclere nu refuz niciodata

mirela0911 1

25.02.2016, 18:02

Tare bune sunt!

MotanLaOale 1

26.02.2016, 08:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ecler Lebada cu vanilie