Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci

de ana in Dulciuri, 28 Iul 2010 | 3555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul dospit:
  • 1 ou
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingura untura
  • 15 gr drojdie
  • 1 pahar apa
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema de branza:
  • 300 gr branza nesarata
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamiae
  • 2 linguri gris
  • Ne mai trebuie:
  • 250 gr gem de visine
  • 100 gr miez de nuca
  • 2 felii de paine
  • rom,vanilie
  • 1 ou

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci:

Preparam intai crema de branza:Dam pe razatoare branza apoi o mixam impreuna cu ouale ,zaharul si coaja de lamiae pana obtinem o crema fina.O sa devina putin moale deaceea adaugam 2 linguri de gris si o dam deoparte pentru cel putin 1 ora.


Preparam aluatul :Drojdia o dizolvam in apa calduta peste care adaugam zaharul ,oul,untura si faina.Framantam bine cel putin 5 minute pentru a capata o textura fina.Eu am facut la masina de paine.Il lasam sa dospeasca 30 de minute.


Impartim aluatul in 2 si formam 2 discuri aplatizand cu mana , le facem destul de grosute .Repartizam crema de branza pe ambele discuri avand grija sa lasam 1 cm neuns cu crema.Ne ocupam de primul disc:cu ajutorul unei pensule ungem cu apa marginea lasata apoi strangem marginile catre centru ca la poale’n brau.O asezam intr-o tava unsa cu ulei apoi aplatizam cat ne permite (sa nu se crape ).Intr-un castronel spargem oul si il batem bine apoi cu pensula ungem marginea placintei obtinute,ungem cc 1 cm .Intindem jumatate din cantitatea de gem pana la marginea unsa cu ou .Si o lasam 5 minute sa dospeasca .Intre timp incingem cuptorul si rumenim feliile de paine,apoi le faramitam bine in robot punem putin rom si vanilie si mai mixam putin.Presaram peste placinta apoi presaram miez de nuca.Coacem la foc mediu pe treapta de sus a cuptorului.


La fel procedam si cu celalat disc.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ana 1

29.07.2010, 07:49

ana 1

29.07.2010, 07:51

Neata buna!Nu te injur te bat direct!Faci o poala-n brau si te lasi pe ea sa se faca turta de uns o ungi cum vrei tu

Dana Cristea - pusikmea 1

01.08.2010, 17:45

ce bunaciune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu nuca si rahat