Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale

de Sylvia in Prajituri, 22 Ian 2010 | 8503 vizualizari

 

Am facut acest desert in cantitate mai mare pt dus cadou ( consider ca un cadou dulce , este mai personal si pe langa faptul ca este delicios exprima o dedicatie mai aparte) Au iesit minunati asa va dau reteta gasita de mine, aici in Franta, intr-o revista cu retete de altadata.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de unt,
  • 130 grame zahar, putina sare,
  • 4 galbenusuri,
  • 80 grame de faina,
  •  80 grame de pudra de migdale ( migdale macinane daca nu gasiti sa cumparati ) ,
  • 130 grame de ciocolata rasa,
  • 1 lingura de cacao,
  •  4 albusuri batuta spuma,
  •  unt pentru forme
  • Pentru topping : 50 grame gem de caise,
  • ciocolata topita,
  • cocos, bombonele de decor,
  • fulgi de migdale,
  • pudra de migdale,
  • cirese.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale:

 Preparare:  Se mixeaza untul lasat la temperatura camerei cu jumatate cantitatea de zahar si cu cate un galbenus pus pe rand pana obtinem o spuma omogena. Se amesteca faina cu migdalele macinate si cu ciocolata rasa. Se bat albusurile spuma  cu restul de zahar si apoi se incorporeaza pe rand faina amestecata cu migdalele si ciocolata rasa si spuma de unt obtinuta in prima etapa. Se obtine o pasta groasa, care se pune in formele de muffins unse in prealabil cu unt.

    Se coc la 200 de grade 10 minute si apoi se scade temperatura la 180 de grade si se mai lasa 10-15 minute in functie de cuptor. Eu i-am copt la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu muffins ca sa fiu sigura ca nu se ard. Se ung cu gem de caise imediat ce ii scoatem si se  scot din forme la un minut-doua dupa ce i-am scos din cuptor.

  Le punem apoi la fiecare care o hartiuta , eu am avut colorate diferit si ii garnisim dupa  inspiratie pe unii am pus ciocolata topita si bombonele decorative si o cireasa .

  Pe altii am pus ciocolata topita si cocos, am garnisit cu ciocolata topita, o bordura de bombonele decorative si o bomboana M&M in varf.

  Am mai decorat cu ciocolata topita si o bordura de migdale macinate si in varf am pus o corola de petale de migdale.

   I-am ambalat in cutii transparente, combinatii de mai multe decoruri si gata cadoul dulce sau de ce nu gata pentru a fi serviti alaturi de prieteni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sylvia 1

23.01.2010, 23:58

Teo promit sa mai pun retete, sincer nu fac foarte des dulciuri din motive obiective de prea multe calorii. Fac cu drag sa dau cadou Ce mai fac si pentru casa si pentru oferit sunt prajiturile mai lejere pentru servit la o cafea fierbinte, o sa va mai pun ce retete am.
Multumesc pentru aprecieri.

ionix 1

27.01.2010, 15:34

cat de frumoase sunt... super super

elena1988 1

08.03.2011, 09:10

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu finetti