Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale

de Sylvia in Prajituri, 22 Ian 2010 | 5701 vizualizari

 

Am facut acest desert in cantitate mai mare pt dus cadou ( consider ca un cadou dulce , este mai personal si pe langa faptul ca este delicios exprima o dedicatie mai aparte) Au iesit minunati asa va dau reteta gasita de mine, aici in Franta, intr-o revista cu retete de altadata.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de unt,
  • 130 grame zahar, putina sare,
  • 4 galbenusuri,
  • 80 grame de faina,
  •  80 grame de pudra de migdale ( migdale macinane daca nu gasiti sa cumparati ) ,
  • 130 grame de ciocolata rasa,
  • 1 lingura de cacao,
  •  4 albusuri batuta spuma,
  •  unt pentru forme
  • Pentru topping : 50 grame gem de caise,
  • ciocolata topita,
  • cocos, bombonele de decor,
  • fulgi de migdale,
  • pudra de migdale,
  • cirese.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale:

Preparare: Se mixeaza untul lasat la temperatura camerei cu jumatate cantitatea de zahar si cu cate un galbenus pus pe rand pana obtinem o spuma omogena. Se amesteca faina cu migdalele macinate si cu ciocolata rasa. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar si apoi se incorporeaza pe rand faina amestecata cu migdalele si ciocolata rasa si spuma de unt obtinuta in prima etapa. Se obtine o pasta groasa, care se pune in formele de muffins unse in prealabil cu unt.


Se coc la 200 de grade 10 minute si apoi se scade temperatura la 180 de grade si se mai lasa 10-15 minute in functie de cuptor. Eu i-am copt la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu muffins ca sa fiu sigura ca nu se ard. Se ung cu gem de caise imediat ce ii scoatem si se scot din forme la un minut-doua dupa ce i-am scos din cuptor.


Le punem apoi la fiecare care o hartiuta , eu am avut colorate diferit si ii garnisim dupa inspiratie pe unii am pus ciocolata topita si bombonele decorative si o cireasa .


Pe altii am pus ciocolata topita si cocos, am garnisit cu ciocolata topita, o bordura de bombonele decorative si o bomboana M&M in varf.


Am mai decorat cu ciocolata topita si o bordura de migdale macinate si in varf am pus o corola de petale de migdale.


I-am ambalat in cutii transparente, combinatii de mai multe decoruri si gata cadoul dulce sau de ce nu gata pentru a fi serviti alaturi de prieteni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Sylvia 1

23.01.2010, 23:58

Teo promit sa mai pun retete, sincer nu fac foarte des dulciuri din motive obiective de prea multe calorii. Fac cu drag sa dau cadou Ce mai fac si pentru casa si pentru oferit sunt prajiturile mai lejere pentru servit la o cafea fierbinte, o sa va mai pun ce retete am.
Multumesc pentru aprecieri.

ionix 1

27.01.2010, 15:34

cat de frumoase sunt... super super

elena1988 1

08.03.2011, 09:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa