Desert prajitura Kinder

de miremirc in Prajituri, 30 Ian 2013 | 84320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g nuci prajite si taiate
  • 400 g crema ciocolata Finetti
  • Bezea cu nuci :
  • 6 albusuri
  • un praf sare
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri nuci macinate
  • 1 lingura faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 800 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 300 g zahar
  • 400 g unt (sau 400 ml frisca lichida)
  • 1,5 linguri crema ciocolata Finetti
  • 50 g nuci macinate
  • Decor:
  • decoratiuni ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder:

In tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt presaram nucile prajite si apoi maruntite.


Bezea cu nuci : Mixam intr-un castron albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate.


Bezeaua o intindem peste nucile prajite din tava si dam la cuptor, pana se rumeneste putin deasupra (circa 15 minute).


Cum scoatem tava din cuptor, o rasturnam invers pe un platou si ungem imediat cu crema de ciocolata Finetti. Lasam apoi deoparte sa se raceasca.


Crema: Punem intr-o cratita pe foc 500 ml lapte sa fiarba. Faina cu budincile de vanilie le amestecam intr-un alt castronel si treptat adaugam cei 300 ml lapte ramas. Dupa ce laptele de pe foc a dat intr-un clocot, adaugam in fir subtire budicile de vanilie dizolvate in lapte. Lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam treptat galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.


Adaugam zaharul si omogenizam bine, acoperim cu folie alimentara (pentru a nu se forma crusta deasupra ) apoi lasam crema sa se raceasca.


Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam crema de budinca , lingura cu lingura.


Aceasta crema o impartim in 2. Intr-una din parti adaugam 1,5 linguri crema ciocolata Finetti si 50 g nuci macinate. Omogenizam si intindem peste ciocolata din tava, iar peste ea crema galbena.


Decor: Decoratiuni de ciocolata dupa plac.


Un adevarat deliciu !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Xandrinne 1

17.12.2016, 19:18

dantes 1

18.12.2016, 06:40

Delicioasa!

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 12:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Briose cu morcovi si nuci