Prajitura cu nuca de cocos

de dobrezaira in Prajituri, 23 Noi 2012 | 8319 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Bounty bars, insa am facut cateva modificari. In loc de gris la crema am pus faina, iar in loc de glazura glazura de ciocolata am ras ciocolata alba.125

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 125 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr cocos
  • vanilie
  • Sirop :
  • 3 linguri zahar,
  • 1/2 pahar apa
  • ciocolata alba razuita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Pentru blat am mixat untul cu zaharul,ouale si laptele. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacao . Compozitia rezultata am intins-o cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor pentru 20-25 de minute.

Intre timp am facut siropul si crema. Pentru sirop am ars zaharul si am adaugat apa. Am tinut pe foc pana s-a topit zaharul, apoi am dat la rece.

Pentru crema am desfacut faina cu laptele rece, am adaugat zaharul si untul si am pus pe foc mestecand intr-una sa nu se lipeasca de fund, pana la primul clocot. Am dat deoparte si am pus vanilia si toata nuca de cocos, amestecand pana aceasta s-a incorporat.

Blatul rece se insiropeaza cu siropul de zahar ars, asezam in strat uniform crema de nuca de cocos, iar deasupra radem ciocolata(eu am avut alba).

O dam la rece pentru vreo doua ore, apoi o taiem dupa plac.

TIPS-URI

1

Tava este de 18x28 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura colorata pentru Craciun