Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata

de dobrezaira in Dulciuri, 15 Noi 2012 | 10877 vizualizari

 

Pentru ca am cativa ani de cand nu am mai facut aceste cornuri si am vazut postate in ultimul timp multe retete cu aluat dospit, mi s-a facut dor...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 250 ml.lapte
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • faina 500 gr
  • drojdie proaspata cam cat 2 nuci
  • esenta de rom, vanilie, coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns
  • ciocolata si nuca pentru umplut
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata:

Batem ouale cu zaharul, adaugam laptele cald in care dizolvam drojdia. Le turnam in ligheanul in care am cernut faina, adaugam sarea, aromele si framantam pana incorporam toata faina. Incingem uleiul si punem cate putin peste aluatul pe care il framantam in continuare. Acoperim si lasam la crescut, in loc cald.

Cand aluatul si-a dublat volumul , impartim in trei. Fiecare parte o intindem in forma de cerc, punem o farfurie deasupra si decupam. Impartim cercul in sase triunghiuri, punem pe fiecare un cub de ciocolata si nuca pisata si rulam. Ies 18 cornuri. Ungem fiecare corn cu oul batut cu o lingura de lapte si dam la cuptor pentru 30-40 minute la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

15.11.2012, 20:26

mmm ce bun

dobrezaira 1

16.11.2012, 14:35

multumesc pentru aprecieri, mai am pentru cine mai vrea

nr1_lilianne 1

15.01.2013, 21:32

Am facut azi si au iesit deliciose. Doar ca, parerea mea este ca, trebuiesc lasate 15-20 min sa creasca si in tava care urmeaza sa fie bagata la copt in aragaz. In rest, totul a iesit perfect, urmand reteta ta. Multumesc frumos.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem si miez de nuca