Parizer din piept de pui cu ardei si masline

de simona72 in Mezel de casa, 25 Aug 2014 | 12252 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Lia, am pus-o la seif si am fost sigura ca o voi incerca. In mare parte am respectat reteta, desigur cu mici modificari la mirodenii, dar aici fiecare o poate adapta dupa preferinte....Dupa ce a fost facuta si degustata eu vin si va spun ca merita sa o incercati, dar sa nu va ganditi ca seamana cu parizerul pe care-l cumparam din magazine. Un plus pe care il voi aduce data viitoare cand il voi face este ceva grasime, ma gandesc la grasime de rata de tzara...parizerul este cam uscat fiind facut din piept de pui, nu are pic de grasime...in rest, adaptati dupa preferintele si gusturile voastre...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui intreg de aproximativ 500 gr
  • 2 oua
  • 100 gr gris
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare si piper
  • 1 lingurita mix de condimente: boia, oregano,piper, cimbru
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei capia
  • 70-80 gr masline verzi murate fara samburi
  • mai aveti nevoie de folie alimentara si folie de aluminiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parizer din piept de pui cu ardei si masline:

Pieptul se spala, se zvanta si se taie cubulete. Daca folositi robotul de bucatarie, treaba merge foarte repede...maruntiti pieptul de pui la robotul de bucatarie pt 1-2 minute pana se toaca fin. Se adauga ouale, grisul, usturoiul zdrobit, condimentele, sare si piper, se porneste robotul si se mai mixeaza inca 1-2 minute. Prin orificiul de ulei, am turnat uleiul in fir subtire in timp ce robotul isi facea treaba. Ardeiul capia l-am taiat fidelute si l-am adaugat impreunna cu maslinele la compozitia de parizer.


Am amestecat cu o spatula si am rasturnat compozitia pe 2 fasii de folii alimentare puse una langa alta, putin suprapuse. Am invelit compozitia in foliile alimentare, le-am dat forma de sul, iar capetele le-am innodat. Am invelit sulul de parizer in 3 straturi de folie de aluminiu (pt siguranta) si am adunat capetele. Ca sa nu patiti ca si mine, sa va calculati dinainte vasul in care veti fierbe parizerul. Al meu a iesit cam lung si deabea am gasit o cratita care sa corespunda ca marime. Pentru ca a intrat cam la fix, am pus parizerul in cratita, iar peste el am pus apa clocotita cat sa treaca de el. Am pus capac si am dat la foc mic pentru 30 minute, l-am intors si l-am mai lasat inca 30 minute. Dupa fierbere a crescut in volum, s-a dilatat, din acest motiv cred ca este necesar sa fie intors, mai ales daca folositi o cratita si nu o oala.


Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, inlaturati foliile, dati la frigider pana a doua zi, iar dimineata serviti la micul dejun.


Sa va fie de bine!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parizer din piept de pui cu ardei si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:29

katty 1

22.10.2014, 21:58

O sa incerc si eu !

Anett 1

01.01.2015, 11:24

preparatele de acasa au mereu cel mai bun gust! Bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de pui cu sos de ciuperci