Pastramă din mușchiuleț de porc

de Panacris in Mezel de casa, 12 Noi 2014 | 20613 vizualizari

 

Am tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar materia de bază, adică, carnea :D restul ingredeintelor sunt mereu prezente în dulapul cu mirodenii, dar mereu carnea se achiziționa pentru altfel de preparate. Când am cumpărat carne pentru grătar, am vrut mușchiuleț, dar la măcelărie nu avea decât unul :D, cum să împart ,vorba aceea un ”pai la trei măgari”, am decis că mușchiulețul va deveni mezel, iar pentru masa de prânz din aceea zi, am trecut la ceafă de porc. Ei, acum având materia primă, am început căutarea prin rețetele salvate, cea mai la îndemână mi s-a părut a Liei, dar din grabă și necitind rețeta până la capăt, am pornit-o greșit de la început. Într-un final ”am dres busuiocul” și a ieșit ceva tare bun ;) Întradevăr un pic cam dulceagă, data viitoare reduc zahărul și mierea. P.S. Asta am văzut în final că a recomandat și Lia. Deci ”vorba lungă sărăcia omului”, să trecem la treabă;)

 

INGREDIENTE

  • Mușchiuleț de porc 1 bucată,
  • Pentru marinadă:
  • Sare iodată 2 linguri,
  • Frunză de dafin 2 bucăți,
  • Zahăr tos 1 ½ linguri,
  • Ienibahar boabe 1 linguriță,
  • Amestec de Piper de la Kotany, (roșu, verde, alb, negru, coriandru) 1 linguriță,
  • Usturoi o căpățână,
  • Apă 1 ½ un pahar,
  • Miere de albine 1 ½ linguri,
  • Ulei de măsline 2 linguri
  • Sos de soia 1 linguriță,
  • Boia ardei dulce 1 lingură,.
  • Pentru crustă:
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Miere de albine 1 lingură,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Cimbru ½ linguriță,
  • Tarhon ½ linguriță,
  • Sos de soia 1 linguriță.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastramă din mușchiuleț de porc:

Se face o marinadă din toate ingredientele enumerate mai sus. Se pune mușchiluețul la marinat în amestec și se lasă la rece, acoperit de marinadă 48 de ore.

După cele 48 de ore, se scoate carnea din marinadă se curăță de bobae și mirodenii, atenție nu se spală cu apă, doar se tamponează cu un prosop din hârtie de bucătărie.  Între timp se face un sos din ingredientele de mai sus, se ung bucățile de mușchiuleț cu sosul obținut, apoi se leagă cu ață de bucătăerie strâns, ca să se obțină o bucată cât de cât mai uniformă. Apoi se pun într-un vas termorezistent, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la gătt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 180 grade.

După cele 20 de minute, se descoperă mușchiulețul, se unge cu sosul obținut din când în când, lăsându-se la gătit cca. 40 de minute la 150 grade, până ce se rumenește bine.

Apoi se scoate tava din cuptor se lasă la răcit cca.  10 minute, apoi se scot ațele și se poate servi imediat sau a doua zi. Atenție, sfatul Liei, tăiați doar cât mâncați. Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Muschiulețul se taie în două bucăți și se curăță de eventualele grăsimi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastramă din mușchiuleț de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Panacris 1

26.11.2014, 19:58

Claudio_S Atenție nu este cotlet de porc ci mușchiuleț. Sincer nu știu câte grame a avut, am cerut o bucată de mușchiuleț de porc la măcelărie Porcul are doar un mușchiuleț din acest fel, cca. 400 g

babi5 1

28.11.2014, 16:33

nico15 1

07.12.2014, 09:41

Putem veni la tine la masa???? plec acum. Arata intr-un mare fel Crisule. Yumiiiiii.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!