Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus

de RODIMUR in Pui, 21 Ian 2021 | 3641 vizualizari

 

Pentru că în ultimul timp am văzut pe net niște poze cu piept de pui umplut, m-am gândit să fac și eu o rețetă pe care o aveam de mult timp și o făceam mai des pe vremea aceea când nu eram bucătăraș și nu fotografiam mâncărurile. Preparatul se face destul de ușor și cu o garnitură potrivită, care să fie pe plac, este într-adevăr ceva deosebit, ca aspect și ca gust. Ceva ce merită să stea pe masă și la ocazii speciale.
”Rețete festive de iarnă”

 

INGREDIENTE

  • 4 jumătăți de piept de pui dezosat
  • 4 felii șuncă (jambon, ciolan presat...)
  • 8 felii de cașcaval
  • 1 ardei gras roșu
  • 4 cepe verzi, subțiri
  • sare extrafină
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • unt pentru uns grill-ul
  • cașcaval răzuit (opțional)
  • Pentru garnitură:
  • 200 grame de cus-cus
  • 100 grame de unt
  • sare extrafină
  • Pentru decor:
  • 1 roșie feliată
  • frunze de pătrunjel proaspăt
  • forme (inimioare) din cașcaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus:

Pieptul de pui se fasonează, se spală și se șterge cu hârtie absorbantă. Se taie la orizontală fiecare jumătate de piept, în două straturi, dar nu până la capăt, după care se desface și se bate ușor cu ciocanul de carne. Se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce.

Se pune pe  unul din cele două straturi de piept o felie de cașcaval, o felie de șuncă, fâșii de ardei gras și o ceapă verde. Peste acestea se pune o altă felie de cașcaval, după care se aduce cealaltă jumătate de piept de pui și se acoperă ingredientele de umplutură. Se sigilează cu scobitori cele două straturi de piept de pui și se pun pe tigaia grill, unsă cu unt în prealabil și încălzită. 

Se dă focul la mic și se lasă pieptul umplut la grill, până ce se rumenește frumos. (Cine are capac la tigaia grill îl poate folosi.) Apoi se întoarce cu mare grijă pieptul umplut, se presară cașcaval răzuit și se lasă de asemenea să se rumenească și pe această parte, iar  cașcavalul răzuit să se topească.

Cât timp se prepară pieptul umplut la grill se pregătește garnitura. Se fierbe cus-cusul timp de 8 minute, în apă clocotită cu sare, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Când porțiile de piept de pui umplut sunt gata, puneți-le pe un platou și scoateți scobitorile.

Se montează farfuria cu piept umplut de pui, cus-cus în care se pun bucățele de unt, felii de roșii, frunze proaspete de pătrunjel și inimioare de cașcaval.

TIPS-URI

1

Nu tăiați de tot la orizontală jumătățile de piept de pui, pentru ca după ce le umpleți, să le puteți ”închide” și sigila.

2

Nu puneți mai multă ”umplutură” ca să puteți sigila pieptul cu scobitori,sau cu țepușe scurtate.

3

Ca umplutură, puteți să folosiți și altceva, dar să fie ingrediente solide.

4

Dacă aveți, puteți să folosiți capacul la tigaia grill. Astfel, pieptul de pui va fi mai fraged.

5

Cine dorește, poate presăra cașcaval răzuit pe pieptul de pui, după ce s-a rumenit pe o parte. După aceasta, nu se mai întoarce pieptul de pui în tigaie. După cum se poate observa în poze, eu am presărat cașcaval răzuit doar la două porții.

6

Puteți asocia și alte garnituri, neprăjite, de preferință.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

22.01.2021, 21:16

Pieptul de pui umplut este grozav! Cel putin la noi in casa este tare apreciat!

abstract01 1

23.01.2021, 00:20

mihaelar63 1

27.01.2021, 00:04

Ce bine arata !!! Mai ales sectiunea !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui intregi cu cartofi natur