Crema de zahar ars

de dobrezaira in Dulciuri, 15 Noi 2012 | 1125 vizualizari

 

Crema de zahar ars este un desert pe care il savuram cu placere atat vara ca este racoritoare, cat si iarna cand mirosul de vanilie se imprastie in toata bucataria. Daca vine caldura de la soba e si mai placut.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 l lapte ( de vaca am folosit eu)
  • 10 linguri zahar pentru caramelizat
  • 1 cana zahar tos
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Mai intai am caramelizat cele 10 linguri de zahar intr-un ibric, apoi am turnat caramelul in doua tavi de cozonac si am tapetat cu acesta marginile tavilor. Dam la rece.

Intre timp am batut ouale, de data aceasta intregi, cu zaharul din cana, pana a devenit spuma, am adaugat laptele cald si vanilie dupa gust. Compozitia am turnat-o in mod egal in cele doua tavi tapetate cu zahar ars. Am copt la foc potrivit cam 45 min.

 

TIPS-URI

1

iese mai cremoasa daca tava se baga la cuptor intr-un vas cu apa.

2

iese mai pufoasa daca batem albusurile separat de galbenusuri.

3

daca vrem sa aiba forma rotunda, punem compozitia intr-o cratita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars-0
Crema de zahar ars-1
Crema de zahar ars-2

COMENTARII (16)

mamaieelena

mamaieelena 1

15.11.2012, 20:27

buna,buna

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.11.2012, 13:23

buuuuuuuun

dobrezaira

dobrezaira 1

16.11.2012, 14:36

multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!