Savarine

de Merisor in Prajituri, 9 Sep 2012 | 4535 vizualizari

 

E prima data cand incerc aceasta prajitura si tare incatati au fost ai casei si musafirii de cum au iesit, eu sunt mai autocritica si recunosc aici ca ar fi putut iesi mult mai bine. dar va mai fi si o data viitoare pentru ele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • esenta de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • unt pentru uns formele
  • Pentru sirop:
  • 400 mL apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 250 mL frisca
  • gem de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Am separat albusurile de galbenusuri si am pus cate putina sare in fiecare. Albusurile le-am batut bine pana au devenit spumoase, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esenta de lamaie pana la dizolvarea zaharului.


In vasul cu galbenusuri am adaugat si faina si am amestecat bine, iar in cel cu albusurile am pus putin cate putin pesmetul si coaja de lamaie. Am rasturnat incet albuurile peste galbenusuri si am omogenizat. Am uns cu unt formele de briose din silicon si am umplut cu compozitie de savarine pana la baza. Am preincalzit cuptorul la 180 grade cateva minute, apoi am introdus formele si am copt aproximativ 20 minute tot la 180 grade.


Intre timp am fiert siropul, iar cand am scos savarinele din cuptor le-am plonjat fierbinti in siropul de asemeni fierbinte si le-am scos imediat int-o tava.


Frisca am batut-o bine cu mixerul pana s-a intarit suficient. eu am mai avut si putina crema de vanile ramasa de la prajitura anterioara si pentru partea de la mijlocul savarinei am amestecat frisca cu crema de vanilie.


Cand s-au racit savarinele insiropate, am taiat cate un capacel, am pus cate o lingura din amestecul de fisca si crema, am lasezat capacelele, am uns cu cate o lingura de gem si am ornat cu frisca.

TIPS-URI

1

se pot face doar cu pesmet, fara faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Merisor 1

11.11.2012, 07:47

La Lidl

Valclaudia 1

11.11.2012, 08:19

Sunt preferatele fiului meu, la cofetarie intotdeauana isi alege savarine din toate modetele si tipurile de prajituri... In ideea asta am trecut reteta ta la favorite

Valclaudia 1

11.11.2012, 08:19

modele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Savarine