Savarine

de merisor in Prajituri, 9 Sep 2012 | 3685 vizualizari

 

E prima data cand incerc aceasta prajitura si tare incatati au fost ai casei si musafirii de cum au iesit, eu sunt mai autocritica si recunosc aici ca ar fi putut iesi mult mai bine. dar va mai fi si o data viitoare pentru ele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • esenta de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • unt pentru uns formele
  • Pentru sirop:
  • 400 mL apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 250 mL frisca
  • gem de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Am separat albusurile de galbenusuri si am pus cate putina sare in fiecare. Albusurile le-am batut bine pana au devenit spumoase, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esenta de lamaie pana la dizolvarea zaharului.


In vasul cu galbenusuri am adaugat si faina si am amestecat bine, iar in cel cu albusurile am pus putin cate putin pesmetul si coaja de lamaie. Am rasturnat incet albuurile peste galbenusuri si am omogenizat. Am uns cu unt formele de briose din silicon si am umplut cu compozitie de savarine pana la baza. Am preincalzit cuptorul la 180 grade cateva minute, apoi am introdus formele si am copt aproximativ 20 minute tot la 180 grade.


Intre timp am fiert siropul, iar cand am scos savarinele din cuptor le-am plonjat fierbinti in siropul de asemeni fierbinte si le-am scos imediat int-o tava.


Frisca am batut-o bine cu mixerul pana s-a intarit suficient. eu am mai avut si putina crema de vanile ramasa de la prajitura anterioara si pentru partea de la mijlocul savarinei am amestecat frisca cu crema de vanilie.


Cand s-au racit savarinele insiropate, am taiat cate un capacel, am pus cate o lingura din amestecul de fisca si crema, am lasezat capacelele, am uns cu cate o lingura de gem si am ornat cu frisca.

 

TIPS-URI

1

se pot face doar cu pesmet, fara faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

merisor 1

11.11.2012, 07:47

La Lidl

Valclaudia 1

11.11.2012, 08:19

Sunt preferatele fiului meu, la cofetarie intotdeauana isi alege savarine din toate modetele si tipurile de prajituri... In ideea asta am trecut reteta ta la favorite

Valclaudia 1

11.11.2012, 08:19

modele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet