Savarine

de merisor in Prajituri, 9 Sep 2012 | 3558 vizualizari

 

E prima data cand incerc aceasta prajitura si tare incatati au fost ai casei si musafirii de cum au iesit, eu sunt mai autocritica si recunosc aici ca ar fi putut iesi mult mai bine. dar va mai fi si o data viitoare pentru ele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • esenta de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • unt pentru uns formele
  • Pentru sirop:
  • 400 mL apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 250 mL frisca
  • gem de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Am separat albusurile de galbenusuri si am pus cate putina sare in fiecare. Albusurile le-am batut bine pana au devenit spumoase, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esenta de lamaie pana la dizolvarea zaharului.

In vasul cu galbenusuri am adaugat si faina si am amestecat bine, iar in cel cu albusurile am pus putin cate putin pesmetul si coaja de lamaie. Am rasturnat incet albuurile peste galbenusuri si am omogenizat. Am uns cu unt formele de briose din silicon si am umplut cu compozitie de savarine pana la baza. Am preincalzit cuptorul la 180 grade cateva minute, apoi am introdus formele si am copt aproximativ 20 minute tot la 180 grade.

Intre timp am fiert siropul, iar cand am scos savarinele din cuptor le-am plonjat fierbinti in siropul de asemeni fierbinte si le-am scos imediat int-o tava.

Frisca am batut-o bine cu mixerul pana s-a intarit suficient. eu am mai avut si putina crema de vanile ramasa de la prajitura anterioara si pentru partea de la mijlocul savarinei am amestecat frisca cu crema de vanilie.

Cand s-au racit savarinele insiropate, am taiat cate un capacel, am pus cate o lingura din amestecul de fisca si crema, am lasezat capacelele, am uns cu cate o lingura de gem si am ornat cu frisca.

 

TIPS-URI

1

se pot face doar cu pesmet, fara faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

merisor 1

11.11.2012, 07:47

La Lidl

Valclaudia 1

11.11.2012, 08:19

Sunt preferatele fiului meu, la cofetarie intotdeauana isi alege savarine din toate modetele si tipurile de prajituri... In ideea asta am trecut reteta ta la favorite

Valclaudia 1

11.11.2012, 08:19

modele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA