Prajitura cremoasa

de ela in Prajituri, 18 Mai 2014 | 9643 vizualizari

 

este prajitura Mirelei,la care mi-a stat gandul multa vreme...eu am modificat putin cantitatile la blaturi...am facut-o de paste dar nu am apucat sa o postez

 

INGREDIENTE

  • FOI:
  • 6albusuri x2
  • sare
  • 1lingura zahar brun x2
  • 4linguri zahar alb x2
  • 60gr nuca cocos x2
  • 2linguri faina x2
  • CREMA:
  • 10galbenusuri
  • 10linguri zahar
  • 1lingura apa rece
  • 4linguri lapte
  • 400gr unt(cat mai gras 80 la suta grasime)
  • biscuiti simpli
  • 100ml cafea indulcita
  • 3linguri lichior cafea sau coniac,rom
  • GLAZURA:
  • 200gr ciocolata
  • 4linguri ulei
  • 50gr unt
  • 50ml frisca lichida
  • DECOR:
  • cocos
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cremoasa:

Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte.

Pregatim foile,pe rand:mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,iar la final cocosul amestecat cu faina cernuta in prealabil.Tapetam o tava de 25/35cm cu hartie de copt in care punem compozitia si dam la cuptorul preincalzit,cateva minute(cam 10),verificam cu scobitoarea.Procedam la fel si cu cea de a doua foaie.

Crema:

mixam galbenusurile cu zaharul cateva clipe,adaugam apa rece si mixam in continuare pana se albeste comopzitia si isi dubleaza volumul.Adaugam laptele si punem pe un vas la aburi,amestecand continuu cam 10minute,pana se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca.

Untul moale il mixam spuma si adaugam treptat,cate o lingura in compozitia de galbenusuri,mixand conitinuu.Aceasta crema o vom imparti in 3.

Topim ciocolata cu untul,frisca si la sfarsit adaugam uleiul si omogenizam bine.

Cafeaua o amestecam cu lichiorul sau ce avem.

Asamblam prajitura:o foaie de cocos,1/3crema,apoi biscuitii trecuti prin cafea,ciocolata topita.Dam la rece sa se intareasca si raceasca glazura,apoi intindem inca 1/3 crema,foaia de cocos in in final ultima parte de crema.Decoram cu cocos si ciocolata rasa,Dam la rece cateva ore.

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti zahar brun,puneti doar alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mirela0911 1

19.05.2014, 12:39

Imi place cremoasa!

laura_n 1

19.05.2014, 17:06

cremoaso )))

ela 1

19.05.2014, 18:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa