Prajitura cu crema de vanilie si nuca

de Rocsi in Prajituri, 21 Iul 2012 | 4499 vizualizari

 

Este clar prajitura ideala pentru mine si trebuie repetata de cateva ori pana sa te saturi de ea.O prajitura fina, cu blat cu nuca si o crema delicioasa presarata cu putina nuca...V-am convins sa vreti o bucatica?

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 albusuri
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri nuca macinata
  • 3-4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie

Crema:

  • 700 ml lapte
  • 5-6 linguri faina
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 3/4 cana zahar
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 5 linguri frisca batuta
  • 150 gr nuca macinata

Sirop:

  • 1 cana apa plata
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si nuca:

Blatul:

Separam la cele doua oua albusul de galbenus.

Albusurile le punem intr-un bol si le mixam spuma.

Dam drumul si celor doua galbenusuri peste.

Adaugam zaharul treptat, apoi uleiul si apa.

Mai punem praful de copt, extractul de vanilie, nuca, iar la sfarsit faina.

Incorporam bine toate ingredientele.

Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia de blat in tava si o introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.

Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem din cuptor si il lasam la racit.


Crema:

Mixam galbenusurile pana devin spuma impreuna cu zaharul.

Adaugam faina, apoi putin din lapte.

Punem zaharul pudra si amestecam pana devine ca o smantana mai groasa.

Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.

Cand laptele da sa fiarba, dam focul mic si turnam compozitia pregatita mai sus.

Amestecam bine si lasam sa fiarba pana devine ca o budinca.

Cand este gata o tragem de pe foc, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.

Cand este bine racita punem extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie si frisca batuta.

Invartim usor cu o lingura de lemn.

Pregatim siropul din apa plata si zaharul pudra vanilat, amestecand cele doua pana se topeste zaharul pudra de tot.

Blatul rece il insiropam.

Peste punem crema, iar cu o paleta o intindem pe intreaga suprafata a blatului.

Deasupra presaram nuca macinata.

O dam la rece,apoi servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

LadyCrs 1

25.07.2012, 20:37

Rocsi 1

26.07.2012, 00:16

Multumesc Andreea!

Rocsi 1

26.07.2012, 00:16

Lady

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Petre Roman"