Prajitura cremoasa

de gaby_gabytza in Prajituri, 24 Aug 2013 | 2758 vizualizari

 

INGREDIENTE

foi

  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 200 ml iaurt
  • 2l unt
  • 100 g zahar
  • 650 g faina

crema

  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • 1\2 plic budinca de vanilie
  • 5 oua
  • 2 linguri capuccino
  • ornat
  • alune
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cremoasa:

Mixam ouale cu zahaul pana se topeste zaharul.Adaugam iaurtul impreuna cu untul topit pe baie de aburi.Mixam bine si adaugam faina amestecata cu praful de copt.Dam aluatul la frigider minim 30 min.Impartim aluatul in 4 si le coacem pe dosul tavi de aragaz .

Punem 800 ml lapte la fiert.Restul de lapte il dizolvam in budinca de vanlie.Separat mixam ouale impreuna cu zaharul si il rasturnam peste compozitia de budinca.Mixam bine toate impreuna si il rasturnam peste laptele fiert.Lasam pe foc pana se formeaza o crema pufoasa.

Impartim crema in doua iar intr-una adaugam lingurile de capuccino.

Asezam pe o tava o foaie, o insiropam deasupra cu putin compot de zarzari si adaugam crema de vanilie.Si iarasi foaie -crema capucino-foaie-crema vanilie-foaie si la final adaugam crema de capuccino.

Dupa ce am terminat ornam cu putina ciocolata razuita peste toata suprafata si deasupra cateva alune

Dam la frigider minim 2 ore

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

Lau

Lau 1

24.08.2013, 22:07

bunnn

alilianaa

alilianaa 1

24.08.2013, 22:31

ce bine arata!

MonaMimi

MonaMimi 1

29.08.2013, 16:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!