Prajitura cremoasa

de gaby_gabytza in Prajituri, 24 Aug 2013 | 2900 vizualizari

 

INGREDIENTE

foi

  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 200 ml iaurt
  • 2l unt
  • 100 g zahar
  • 650 g faina

crema

  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • 1\2 plic budinca de vanilie
  • 5 oua
  • 2 linguri capuccino
  • ornat
  • alune
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cremoasa:

Mixam ouale cu zahaul pana se topeste zaharul.Adaugam iaurtul impreuna cu untul topit pe baie de aburi.Mixam bine si adaugam faina amestecata cu praful de copt.Dam aluatul la frigider minim 30 min.Impartim aluatul in 4 si le coacem pe dosul tavi de aragaz .


Punem 800 ml lapte la fiert.Restul de lapte il dizolvam in budinca de vanlie.Separat mixam ouale impreuna cu zaharul si il rasturnam peste compozitia de budinca.Mixam bine toate impreuna si il rasturnam peste laptele fiert.Lasam pe foc pana se formeaza o crema pufoasa.


Impartim crema in doua iar intr-una adaugam lingurile de capuccino.


Asezam pe o tava o foaie, o insiropam deasupra cu putin compot de zarzari si adaugam crema de vanilie.Si iarasi foaie -crema capucino-foaie-crema vanilie-foaie si la final adaugam crema de capuccino.


Dupa ce am terminat ornam cu putina ciocolata razuita peste toata suprafata si deasupra cateva alune


Dam la frigider minim 2 ore


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

24.08.2013, 22:07

bunnn

alilianaa 1

24.08.2013, 22:31

ce bine arata!

MonaMimi 1

29.08.2013, 16:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa