Prajitura cremoasa

de ela in Prajituri, 30 Dec 2014 | 9509 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:
  • 8oua
  • 8linguri zahar
  • 8linguri faina
  • 1praf sare
  • 1plic praf de copt
  • 150gr nuca macinata
  • 1lingura esenta rom
  • 2linguri cacao
CREMA:
  • 400ml lapte condensat(pentru creme,se gaseste la Auchan)
  • 400ml frisca
  • 1plic intaritor de frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cremoasa:

Pregatim din timp dulce de leche:Conserva de lapte condensat o punem intr-o oala mai adanca acoperita complet de apa si o lasam la foc mic doua ore(completam cu apa de cate ori este nevoie)Vom avea crema caramel..O lasam sa se raceasca bine inainte de a o deschide.


Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile.Amestecam faina cu cacaoa,praful de copt si nuca macinata si o adaugam in compozitia de albusuri,amestecand usor.Adaugam si esenta de rom,Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana se coace blatul(cam 20minute).Scoatem si lasam sa se raceasca.


Insiropam blatul daca vrem sa fie mai moale cu niste compot de visine sau ceva cu esenta de rom.


Mixam frisca cu un plic de intaritor de frisca pana se intareste.Adaugam laptele condensat si mai mixam putin.


Punem crema peste blatul insiropat si nivelam.Prsaram deasupra ciocolata rasa si lasam cateva ore la rece.Este un deliciu.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ela 1

31.12.2014, 13:52

Bya Ralu 1

31.12.2014, 19:20

Rocsi 1

01.01.2015, 20:29

Delicioasa si arata bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa