Fursecuri umplute cu pasta de curmale

de Criss in Prajituri, 1 Noi 2016 | 1064 vizualizari

 

Aceste minunate fursecuri le-am vazut pe blogul Simonei Callas si mi-au placut foarte tare cum arata. Asa ca le-am trecut pe lista de asteptare....si in final am reusit sa le fac, dar am modificat umplutura. Am folosit o pasta de curmale, ceva in genul celei folosite la fursecurile arabesti maamoul. Si bine am facut, pentru ca am obtinut niste fursecuri absolut minunate, cu iz oriental. Singura problema e ca au iesit mai "palide", dar daca le-as fi lasat sa se "bronzeze" mai mult, ar fi iesit uscate si tari.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 150 g unt
  • 125 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 350 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • umplutura:
  • 200 g curmale fara samburi
  • sucul de la o portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • miezul de la 5-6 nuci
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri umplute cu pasta de curmale:

Mod de preparare:

Mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra, oul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu mana pana inglobam toata faina. Vom obtine un aluat fin, nelipicios.

Pentru umplutura scoatem samburii curmalelor si punem sucul de portocale peste fructele uscate. Lasam cateva minute sa se hidrateze, apoi cu blenderul vertical vom face o pasta. Adaugam coaja de potocale si cateva nuci tocate grosier.

Capacul storcatorului de citrice il ungem cu putin ulei, il punem pe un pahar, apoi punem o folie alimentara inauntru, asa cum se observa in imagini. Aluatul il impartim in 14-16 bile egale si fiecare bila de aluat o introducem in orificiul storcatorului, intinzand aluatul pe margini si lasand o gaura in mijloc. Eu m-am ajutat de coada rotunjita a unei linguri de lemn, dar puteti face acest procedeu si cu degetele. Apoi, in orificiul creat punem o lingurita de umplutura si acoperim cu aluat. (Sper ca imaginile postate va vor fi de ajutor.)

Scoatem fursecul cu tot cu folie si il punem in tava pe hartie de copt. Coacem prajiturile 25 minute (sau in functie de cuptor, mai mult sau mai putin). Simona spunea ca le-a copt 15 minute si ale ei erau rumene si frumoase. Ale mele dupa 15 minute erau necoapte, asa ca le-am lasat 25. Dar atentie, nu trebuie lasate mai mult, pentru ca devin uscate si tari. Cand sunt gata, se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu pasta de curmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

04.11.2016, 16:51

foarte bune!

Criss 1

08.11.2016, 15:21

oanapl 1

26.02.2017, 12:57

Ce frumoase sunt! Foarte ingenioasa metoda de preparare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Banana bread