Prajitura cu ciocolata si batoane Twix

de gaby_duceag in Prajituri, 17 Aug 2014 | 1637 vizualizari

 

O reteta de prajitura de casa foarte buna, o combinatie care mi-a cucerit iremediabil piticii, dar pentru care am o singura observatie pe care o voi face la inceputul si nu la finalul retetei.

Data viitoare voi toca batoanele Twix mai marunt si le voi incorpora in crema (asa sa faceti voi), ca tare mi-au dat batai de cap la portionat prajitura :-).

Nu m-am gandit de la inceput ca la rece vor deveni tari si de aceea la portionarea prajiturii va fi destul de greu sa scoti cuburi perfecte.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf amidon
  • 2 linguri cu varf faina
  • jumatate plic praf de copt
  • doua linguri si jumatate cacao
  • un varf cutit sare
  • 4 linguri ulei

Crema

  • 150 gr unt
  • 75 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 6 batoane Twix

Glazura

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura unt
  • o lingura plina smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si batoane Twix:

Blat



  1. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul si sarea timp de 10 minute, la viteza maxima. Trebuie ca amestecul sa-si dubleze volumul, zaharul sa se topeasca si consistenta spumei sa fie usoara, pufoasa.

  2. Adauga ingredientele uscate, cernute, si omogenizeaza amestecand usor, usor cu o lingura, de jos in sus.

  3. Spre final incorporeaza si uleiul.

  4. Imparte compozitia egal, in doua boluri.

  5. Pregateste o tava cu dimensiunile 18/23 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna amestecul dintr-un bol.

  6. Baga tava in cuptorul preincalzit si coace blatul de pandispan la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 15 minute. Fa testul cu scobitoarea.

  7. Procedeaza la fel si cu amestecul din al doilea bol.

  8. Lasa blaturile sa se raceasca si prepara crema.

  9. Ia din catitatea de unt o lingura si pune-o intr-un ibric impreuna cu ciocolata. Pune-l pe baie de abur si omogenizeaza amestecul. Lasa-l sa se raceasca.

  10. Untul ramas (la temperatura camerei) mixeaza-l spuma impreuna cu zaharul pudra.

  11. Ciocolata racita adaug-o peste unt si mai mixeaza cateva secunde, pana la omogenizare.

  12. Toaca bucatele mici batoanele Twix si incorporeaza-le usor in crema.

  13. Aseaza primul blat, intinde uniform toata crema, aseaza al doilea blat si preseaza-l usor cu mainile.

  14. Da tava la rece si prepara glazura prin omogenizarea ingredientelor la foc mic.

  15. Intinde glazura uniform peste prajitura si pastreaza tava la frigider

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si batoane Twix" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

reisnaor_2006 1

18.08.2014, 10:55

bunaaaaaaaaaaaa

Rocsi 1

18.08.2014, 11:26

Clar, pe gustul meu!

bianca92 1

23.08.2014, 21:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Cocosana