Retete culinare din Indonezia

Retete traditionale din Indonezia

Descoperiti uimitoarele retete exotice din indepartata Indonezie: preparate din pui si carne de vita, garnituri din orez condimentat si legume proaspete.


Retete indoneziene delicioase

Prietenii nostri pasionati de arta culinara v-au pregatit cateva retete indoneziene delicioase! Sosurile cu arome unice si uleiul de susan, laptele de cocos si sosul de soia sunt ingredientele de baza pentru mancarurile indoneziene.
O privire aruncata peste retetele indoneziene va fi de ajuns sa va incite curiozitatea!

Frigarui balineze - Sate Lilit

Postat de: ctlina

Curatati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron. Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime... Citeste continuarea

Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)

Postat de: Satisfyyourcravings

Se bat ouale ca pentru omleta si se prajesc in putin ulei, amestecand frecvent pana sunt aproape gatite, dar inca sunt cremoase. Se transfera pe o farfurie. Se adauga baconul in tigaie si se... Citeste continuarea

Bami (Taitei in stil indonezian, cu legume si carne de porc)

Postat de: Satisfyyourcravings

Se amesteca toate condimentele cu uleiul si se marineaza carnea de porc minim 1 ora la temperatura camerei. Se taie apoi fasii si se prajeste in putin ulei de masline, 4-5 minute.  Intre... Citeste continuarea

Creveti cu sos satay

Postat de: ctlina

Curatam creveții, lăsând doar coada. Curatati legumele. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul. Taiati ceapa marunt si taiati morcovul lamele. Într-un wok (tigaie), se... Citeste continuarea

Rendang cu carne de vita la Slow Cooker

Postat de: Satisfyyourcravings

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si toaca usturoiul, salotele, chili, coriandrul, sare, ghimbirul si turmericul pana se obtine o pasta omogena. Se prajesc bucatile de carne in... Citeste continuarea

Frigarui de porc cu sos Satay

Postat de: mitinita

  Taiem carnea in cuburi de marime egala. Amestecam impreuna cu sosul satay si lasam deoparte 30 de minute. Daca folosim pentru frigarui bete din lemn,acestea trebuie puse in apa o... Citeste continuarea

Bami Goreng

Postat de: Satisfyyourcravings

Se gatesc ouale ca pe omleta, se scoate pe o farfurie si dupa ce se raceste se taie felii.  Intr-un wok, se incalzeste uleiul si se adauga puiul, usturoiul, ghimbirul, coriandrul si supa.... Citeste continuarea

Orez bali

Postat de: heera

Pentru inceput se pune orezul la fiert. Apoi intr-un wok sau o tigaie mai inalta se pune pieptul de pui taiat cubulete la prajit cand e rumen se aduga ceapa cu ardeiul si ele taiate cubulete se... Citeste continuarea

Tocăniţă indoneziană de somon

Postat de: Satisfyyourcravings

Somonul se acoperă cu sare, 1 lingură de suc de lămâie, turmenic și pătrunjel. Se îmbracă apoi cu făină și se prăjește în puțin ulei 1-2 minute, până prinde... Citeste continuarea

Pui cu Vitasia wok sauce indonesian (by Lidl)

Postat de: Bucataras

Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi (cam 1-2 cm) Am curatat usturoiul si l-am dat prin razatoare. Am curatat morcovii si i-am taiat fisii subtiri de 3-4 cm lungime Am curatat... Citeste continuarea

Aripioare de pui marinate

Postat de: radu_popovici

Se spala aripioarele cu grija si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie cu un satar varfurile si se arunca. Se taie apoi aripioarele in doua, la nivelul articulatiei. Se... Citeste continuarea

Gepuk (Tocanita condimentata de vita)

Postat de: nico15

 Muschiul de vita se pune la fiert se adauga sare si piper si se lasa aproximativ  1 ½ ora, se incearca iar cand este gata se ia de pe foc, se lasa la racit. In acelas timp se... Citeste continuarea

Ayam Rica-Rica (Pui fript si condimentat cu chilli)

Postat de: nico15

Bucatile de piept de pui se pun la prajit separat in ulei, se lasa pana prind o culoare frumoasa aurie-maronie, dupa care se scot pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.... Citeste continuarea

Nasi Goreng sau reteta indoneziana de orez calit cu carne, legume si oua

Postat de: Adinuta

Pasul 1: Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert, iar cand da in clocot se pune orezul. Se fierbe, apoi se scurge apa si se lasa la racit. (Se poate pune putin ulei in apa la fiert - optional)... Citeste continuarea

Pui cu sambal oelek si lapte de cocos

Postat de: Bucataria_lui_Tavi

Pregatire ingrediente: Taiati ceapa inele si ardeiul gras cuburi. Radeti o lingurita de coaja de lamaie si stoarceti apoi jumatate din lamaie. Zdrobiti usturoiul, pregatiti-va sucul de... Citeste continuarea

Orez prajit indonezian

Postat de: pansy1

-se spala orezul bine,pana ramane apa curata. -se pune la fiert in apa cu sare si curcuma,acoperit cu capac,intai la foc mare,pana incepe sa fiarba,apoi la foc minim ,cam 15 minute,pana incep... Citeste continuarea

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro