rodicamaria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 19.06.2011

RETETE114
PRIETENI50
Retete / Dulciuri

Tort de nuci

In Torturi la 2 Dec 2011

Blat : albusurile se bat bine, apoi putin cate putin se adauga 250 g zahar si apoi 250 g nuci macinate. Se da la copt in tava unsa cu unt si tapetata cu faina (pana se coace ar fi bine sa o urmariti prin geamul cuptorului,sa nu deshideti usa de prea multe ori). E gata cand trece testul cu...

Napolitane cu crema de rahat

In Dulciuri la 25 Noi 2011

Se taie bucati mici rahatul(sau se da prin masina de tocat) si se topeste in 3 linguri de apa(intr-o cratita antiaderenta), se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca foarte bine dupa care se pune zeama de la clementina. Se pune acest amestec intr-un castron si se mixeaza bine, dupa...

"Rafaello"cu glazura de ciocolata

In Prajituri la 16 Oct 2011

Reteta este pt.tava mica. Se unge tava unt si se aseaza foaie de napolitana taiata la dimensiunea fundului tavii.Se bat albusele,se adauga zaharul, faina si nuca de cocos,apoi se toarna in tava peste foaia de napolitana.Se da la copt pana este auriu deasupra,am facut si testul cu...

Gauffres de Bruxelles

In Dulciuri la 16 Oct 2011

Amestecam ingredientele solide(faina,zaharul,zaharul vanilat,drojdia uscata). In alt bol amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit.Peste lichide adaugam solidele,avand grija sa se amestece bine,apoi adaugam albusurile batute spuma.Incorporam bine si acoperim cu un prosop.Lasam la dospit...

Rulada cu castane

In Prajituri la 2 Oct 2011

Biscuitii se framanta cu untul, zaharul, romul, miezul de nuca de cocos ras si cu pudra de cacao (este bine cand zaharul s-a dizolvat in compozitie), apoi se pune la frigider, pana la prepararea cremei. Pentru crema piureul de castane dezghetat la temperatura camerei se faramiteaza cu...

Prajitura "magica"

In Prajituri la 24 Sep 2011

 Intr-o tava de 18 x 23 cm puneti toate ingredientele, in straturi, in ordinea data in reteta. Pentru ca straturile sa iasa mai bine le puteti nivela cu dosul unei furculite. Dati la cuptor la 180C pentru 35 minute. Lasati sa se raceasca complet, apoi puteti sa o taiati patrate. Se...

Waffe

In Dulciuri la 28 Aug 2011

  Se bate untul impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale,adaugandu-se unul cate unul, amestecand usor. Se bate pana ce zaharul se dizolva complet. In momentul asta compozitia arata ca "taiata",isi va reveni dupa ce se adauga faina si laptele si...

Tort "Eugenia"

In Dulciuri la 13 Aug 2011

Cei 100-150 ml lapte se amesteca cu ness-ul si se incalzesc putin.Biscuitii Eugenia se inmoaie in aceasta compozitie.Nu se lasa mult sa nu se fleceasca.Se introduc pe rand in lichid si se scot dupa 1-2 min.Se aseaza direct in vasul in care vreti sa faceti tortul. Dupa aceea se prepara budinca...

Inghetata cu fructe de padure

In Dulciuri la 10 Iul 2011

Fructele ,asa inghetate ,le-am pus intr-o craticioara teflonata,impreuna cu zaharul.Le-am pus la foc pana s-au dezghetat fructele si in zeama care si-au lasat-o s-a topit zaharul.Nu le-am fiert si le-am amestecat cu grija sa ramana fructele cat mai intregi.Am dat deoparte si am lasat sa se...

Tarta cu fructe si bezea

In Prajituri la 10 Iul 2011

Din faina,unt,100g zahar,galbenusuri,praful de copt si 1/2 pachet zahar vanilat se face un aluat fraged,din care se intinde o foaie in tava unsa(se intinde cu mana,este putin sfaramicios). Se da la cuptor si se coace pe jumatate. Cele cinci albusuri se bat cu restul de zahar,iar la sfarsit se...

Prajitura cu branza

In Prajituri la 19 Iun 2011

  Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se adauga 2 linguri smantana. Se lasa un botz deoparte si apoi se intinde o foaie in tava tapetata cu unt si faina. Apoi se pune crema din: 750 g branza dulce 250 g zahar 4 galbenusuri ou 1 plic budinca de...

Afisate 31 - 41 din 41 retete    

Postari recente

publicat la 09.09.2014

Pateu din piept de pui

publicat la 31.08.2014

Dulceata de pepene galben

publicat la 09.03.2014

Lasagna cu brocolli si ciuperci

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Surprinzător, azi nu enervezi pe nimeni. Ceva e în mare neregulă. Poate şi pentru că Marte e în porumb.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]