Prajitura frantuzeasca

de Sidy in Prajituri, 16 Apr 2012 | 11451 vizualizari

 

Este o prajitura aspectoasa si foarte buna, cu care nu veti da gres in fata musafirilor niciodata.O puteti trece cu siguranta in categoria prajiturilor de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • - 400 gr făină
  • - 150 gr zahăr
  • - 150 gr margarină
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri de cacao
  • - 200 gr smântână
  • Umplutura :
  • - 6 albuşuri
  • - 200 gr zahăr
  • - 150 gr nucă cocos
  • Crema:
  • - 6 gălbenuşuri
  • - o budincă de vanilie
  • - 500 ml lapte
  • - 250 g unt
  • - 200 g zahar praf
  • +
  • - 50 g fulgi din nuca de cocos
  • - 1 borcan visine fara samburi
  • - 100 g stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frantuzeasca:

Se prepara pentru inceput foile:intr-un vas punem faina, margarina,praful de copt,smantana,zaharul si cacaoa.


Framantam bine si coca obtinuta, se imparte in 2 parti care se vor intinde in doua foi de dimensiunea unei tavi .


Preparam umplutura:in albusurile batute spuma se adauga nuca de cocos si zaharul.


Punem in tava tapetata cu hartie de copt prima foaie, apoi crema de cocos peste care presaram visinele fara samburi si stafidele inmuiate in esenta de rom si apoi bine scurse.


Peste ele punem a doua foaie si dam tava la cuptorul dinainte incalzit.Lasam sa se coaca la 160 de grade aproximativ 30 de minute.


Facem crema:budinca de vanilie impreuna cu laptele si galbenusurile se fierb la foc potivit pana se ingroasa. Dupa ce compozitia s-a racit se adauga untul si zaharul praf.


Cand prajitura este scoasa din cuptor se lasa la racit apoi se adauga crema de vanilie si se pudreaza cu fulgi din nuca de cocos.O lasam la rece cateva ore apoi o portionam.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

gaby_duceag 1

26.04.2012, 12:12

))))
NU BEY, IO VREAU SA AJUT LA CURATENIE )))

diaconta 1

26.04.2012, 12:36

Gaby,iti trimit mesaj sa nu uiti sa scrii si la mine

gaby_duceag 1

26.04.2012, 12:38

)))))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si cocos