"Rafaello"cu glazura de ciocolata

de rodicamaria in Prajituri, 16 Oct 2011 | 3836 vizualizari

 

Foarte buna prajitura,dar la sfarsit m-am lenevit si in loc sa fac eu glazura,am pus de Dr.Oetker si nu am putut sa o tai cum se cuvine.Glazura asta de cumparat este ceva atat de tare cum n-am vazut nici o glazura pana acum.Se vede si din poza ca nu am putut sa o tai.Pacat ca din poza nu se vede ce gust bun are.

 

INGREDIENTE

BLAT
  • 150 g zahar
  • 5 albuse
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cocos ras
  • 1 foaie de napolitana
  CREMA
  • 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 plic budinca vanilie
  • 5 galbenuse
  • un pachet de unt(200 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Rafaello"cu glazura de ciocolata:

Reteta este pt.tava mica.


Se unge tava unt si se aseaza foaie de napolitana taiata la dimensiunea fundului tavii.Se bat albusele,se adauga zaharul, faina si nuca de cocos,apoi se toarna in tava peste foaia de napolitana.Se da la copt pana este auriu deasupra,am facut si testul cu scobitoarea(in poza se vede o gaurica de la test).


Intre timp se face crema:zaharul se adauga in laptele rece si se amesteca pana se dizolva.Cu acest amestec dizolvam praful de budinca si apoi adaugam peste galbenuse si punem la fiert(in oala teflonata am pus eu,ca sa nu se lipeasca),amestecam des pana cand a prins consistenta.Lasam la racit si adaugam untul.


Cand blatul este rece punem crema si apoi glazura.


Dam la frigider cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Rafaello"cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

alinutzika 1

17.10.2011, 15:52

e delicioasa..si eu fac

mamaieelena 1

17.10.2011, 15:58

f buna

MIUTA 1

17.10.2011, 17:40

Tare buna,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piure de castane