vasimur

4

Bucataras
grozav

Piatra Neamț

Bucataras din 14.09.2017

RETETE160
PRIETENI93
Retete / Mancaruri de legume

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

In Mancaruri de legume la 31 Oct 2022

Iata cum se pregateste Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor Spăl ăm vinetele în apă rece și le tăi em rondele, de grosimea unui deget. Pune m vinetele în apă sărată și le ține m minim o jumătate de oră, pentru a îndepărta...

Ghiveci de legume, de toamna

In Mancaruri de legume la 24 Oct 2021

Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa o tocăm ceva mai mare, morcovii îi tăiem rondele (sau îi dăm prin răzătoarea mare) iar ardeii, vinetele și roșiile le tăiem cubulețe, de mărimea dorită. La fel procedăm cu țelina, cartofii și varza iar conopida o desfacem...

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

In Mancaruri de legume la 6 Iul 2021

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se desprinde ușor când înțepăm cu o furculiță! Observație2: Dacă avem fasole...

Cartofi la cuptor cu salata de varza murata

In Mancaruri de legume la 4 Aug 2019

Pasul 1 . Spălăm bine cartofii și îi înțepăm în câteva locuri cu furculița sau cu o scobitoare ca să nu se spargă la copt. Îi punem într-o tavă, în cuptor, așa cu coajă și-i lăsăm cam 45 minute . Sunt gata atunci când intră ușor...

Ciuperci Champignon, pane

In Mancaruri de legume la 27 Feb 2019

Se spală ciupercile (am folosit doar pălăriuțele) sub jet de apă rece și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se presară apoi cu sare fină și se lasă să se pătrundă. Între timp se bat ouăle, se  încorporează făina, sare, boia și piper, după gust. Se...

Ciuperci umplute cu branzeturi, la gratar

In Mancaruri de legume la 30 Ian 2019

Putem folosi atât ciupeci albe, cât și brune. Îndepărtăm piciorușele și folosim doar pălăriile. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem. În fiecare pălăriuță presărăm puțină sare, boia și piper măcinat, după gust. Dăm telemaua și...

Tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi

In Mancaruri de legume la 24 Sep 2018

Curăţăm ciupercile, apoi le spălăm bine şi le tăiem felii. Spălăm roșia, o curățăm de pieliță și semințe și o tocăm mărunt. Ceapa curățată și spălată, o tocăm mărunt după care o călim în uleiul bine încins. Adăugăm ciupercile peste care presărăm...

Varza calita, cu carnat afumat

In Mancaruri de legume la 27 Iun 2018

Tăiem cârnatul în bucăți potrivite, îl crestăm, după care îl punem la prăjit, în uleiul încins. Dacă cârnatul este proaspăt, îl înțepăm cu furculița din loc în loc (ca să nu plesnească în timpul gătirii) și mai...

Garnitura de cartofi noi, cu marar si sos de usturoi

In Mancaruri de legume la 4 Iun 2018

Preparare cartofi Într-o oală, punem apă la fiert, cu puțină sare. Spălăm foarte bine cartofii de praf şi pământ și îi curăţăm de coajă. Dacă sunt prea mari, îi tăiem în 4-6 bucăți. Când apa fierbe, punem cartofii și îi lăsăm...

Gratin de cartofi cu urzici si cascaval

In Mancaruri de legume la 2 Mai 2018

Prepararea urzicilor Urzicile se aleg, se rup codițele și se separă de alte “buruieni”. Se spală bine, într-un vas mare umplut cu apă, pentru a înlătura nisipul și alte impurități. Apoi se scot cu o spumieră sau cu mâinile într-o tavă....

Piure de urzici, cu usturoi

In Mancaruri de legume la 26 Apr 2018

Pregătirea urzicilor Urzicile se aleg, se rup codițele și se separă de alte “buruieni”. Se spală bine, într-un vas mare umplut cu apă, pentru a înlătura nisipul și alte impurități. Apoi se scot cu o spumieră sau cu mâinile într-o tavă....

Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor

In Mancaruri de legume la 21 Ian 2018

Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe, nu prea mari. Cârnatul se taie feliuțe și se pune la prăjit în ulei, iar după ce s-a rumenit...

Vinete pane

In Mancaruri de legume la 28 Sep 2017

Se spală vinetele, se șterg și se taie rondele de 5-6 mm grosime. Se presară cu sare fină și se lasă să se pătrundă. Se bat ouăle, se încorporează făina, sare și piper, după gust. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. Vinetele se șterg de...

Tocana de legume

In Mancaruri de legume la 20 Sep 2017

Se toarnă uleiul într-o cratiță, se taie ceapa mărunt și se pune la călit până ce devine transparentă ca sticla, apoi se adaugă ardeii tăiați mărunt și morcovii dați prin răzătoarea mare și se lasă la rumenit după care se adaugă roșiile, de asemenea tăiate...

Afisate 1 - 14 din 14 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 27

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]