Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

de vasimur in Mancaruri de legume, 6 Iul 2021 | 984 vizualizari

 

Este o mâncare simplă, gustoasă, din puține ingrediente și care se face foarte repede și ușor. Dacă folosim fasole păstăi, la borcan sau cutie, care sunt prefierte și ciolan afumat, dezosat și fiert, atunci timpul de gătire se reduce considerabil. În varianta fără carne poate fi o mâncare delicioasă, în zilele de post!

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan/cutie de cca 700-800 g, cu fasole păstăi
  • 400-500 g ciolan/rasol de porc, afumat (îl prefer dezosat și prefiert!)
  • 3-4 bucăți ceapă verde, cu tot cu codiță sau ceapă uscată
  • 5-6 căței de usturoi
  • 3 bucăți ardei gras (galben, verde și roșu de preferință, pentru aspect!)
  • 1-2 roșii proaspete (sau pulpă de roșie, conservată)
  • 3-4 linguri de ulei pentru sotat legumele
  • 2-3 linguri pastă de roșii, suc de roșii sau bulion
  • 1 crenguță cimbru (sau busuioc) uscat sau verde
  • 1 legătură pătrunjel verde, tocat (sau mărar, dacă vă place!)
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de pastai, cu ciolan afumat:

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece.

Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se desprinde ușor când înțepăm cu o furculiță!

Observație2: Dacă avem fasole prospătă, o fierbem în apă clocotită, cu puțină sare, dar nu mult, ca să nu se sfarme!

Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne), la fel și roșiile iar pătrunjelul verde și usturoiul, le tocăm mărunt. Tăiem ciolanul feliuțe nu prea groase.

Turnăm suficient ulei (3-4 linguri) într-o tigaie și-l încingem bine. Sotăm împreună legumele, mai întâi punem ceapa și o lăsăm până ce se inmoaie, vreo 3 minute, după aceea adăugăm ardeii și mai lăsăm 2-3 minute. Când sunt gata adăugăm carnea și lăsăm să se călească împreună cu legumele, nu mai mult de 5 minute.

În acest moment adăugăm roșiile, pasta de roșii, diluată cu puțină apă și crenguța de cimbru. La nevoie mai adăugăm apă doar cât să le cuprindă (eu pun 1-2 căni cu apă, deoarece îmi place cu mult sos!). Punem capacul la tigaie și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc potrivit, cam 10-15 minute. Adăugăm fasolea păstăi și mai lăsăm doar un clocot două, nu mai mult, ca să nu se sfarme! Oprim focul și asezonăm cu sare, piper măcinat și boiade de ardei. Iar pentru un plus de savoare, în acest momet adăugăm și usturoiul pisat și pătrunjelul verde, tocat!

Se servește caldă sau chiar și rece, la temperatura camerei.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Puteți să tăiați legumele și cubulețe, cât de mari doriți.

2

Folosiți ce condimente vă place și mâncărica va fi pe gustul dumneavoastră.

3

Folosiți orice ierburi aromate vă place: oregano, chimen...

4

Puteți folosi și fasole proaspătă dar va trebui s-o fierbeți separat, în apă clocotită, cu puțină sare.

5

Dacă aveți ciolan/rasol cu os, atunci e bine să-l fierbeți separat pentru ca legumele să nu se sfarme.

6

Dacă nu aveți pătrunjel sau mărar proaspăt, atunci puteți folosi pătrunjel sau mărar uscat.

7

Dacă nu aveți roșii proaspete sau pulpă de roșii conservată, puteți folosi bulion, pastă sau suc de roșii.

8

Dacă vă place picant, atunci puteți folosi boia de ardei iute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de pastai, cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

Rocsi 1

08.07.2021, 20:09

Ce bunatate de bunatate!

Gherca Daniela 1

08.07.2021, 21:15

vasimur 1

09.07.2021, 00:02

Mulțumesc tuturor!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Fasole bătută (frecată)