Rulouri de vinete cu ricotta si spanac

de Oana in Mancaruri de legume, 23 Iul 2012 | 3041 vizualizari

 

Reteta din revista Goodfood, senzationala!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 250 g ricotta
  • 50 g telemea sarata
  • 200 g spanac proaspat
  • 400 g rosii proaspete, pasate
  • sare si piper
  •  nucsoara rasa
  • parmezan
  • 25 g unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de vinete cu ricotta si spanac:

Vinetele se spala, se sterg si se taie pe lung, felii de 0.5 cm. Se sareaza si se lasa 15 minute. Se sterg apoi cu servet de hartie, se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt si se coc la foc mediu, in cuptor, pe ambele parti. Apoi se scoate tava si se lasa la racit.

Ricotta se amesteca cu telemeaua rasa si cu spanacul oparit. Se condimenteaza cu nucsoara rasa si sare si piper dupa gust.

Se umplu vinetele cu cate o lingura din compozitia de branza, se ruleaza si se aseaza intr-un vas de iena uns cu putin unt. Rulourile se pun cu partea liber ain jos, sa nu se desfaca si apropiate bine unele de celelalte. 

Rosiile proaspete mixate se toarna deasupra si se presara parmezan. Se coc in cuptorul incins, la foc mic, 15-20 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulouri de vinete cu ricotta si spanac-0
Rulouri de vinete cu ricotta si spanac-1
Rulouri de vinete cu ricotta si spanac-2
Rulouri de vinete cu ricotta si spanac-3
Rulouri de vinete cu ricotta si spanac-4
Rulouri de vinete cu ricotta si spanac-5
Rulouri de vinete cu ricotta si spanac-6
Rulouri de vinete cu ricotta si spanac-7

COMENTARII (14)

Irina

Irina 1

06.08.2012, 19:28

Imi lasa gura apa, Oana!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.08.2012, 09:15

mihaelam90

mihaelam90 1

14.04.2014, 16:45

Super! Acum ma apuc de ele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!