Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 28 Sep 2017 | 14801 vizualizari

 

O mâncare rapidă, foarte gustoasă și sățioasă, ușor de făcut cu ce aveți în frigider.
Gustul de afumătură, cu cel de ceapă și mai ales de usturoi înmuiat în smântână, dau preparatului o savoare aparte. Iar cașcavalul care se rumenește frumos, dă preparatului un gust savuros...

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 400 grame kaiser
  • 100 grame cașcaval
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de smântână
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 3-4 linguri de ulei pentru uns tava
  • ulei pentru prăjit kaiserul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor:

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare.

Kaiserul se taie în felii de 5-6 milimetri grosime și se prăjește în ulei, pînă se înmoaie și se rumenește puțin.

Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea fină.

Ceapa se curăță, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie julienne. Usturoiul se curăță, se spală și se feliază subțire.

Bateți bine un ou și adăgați 3-4 linguri de smântână.

Când cartofii sunt aproape fierți, se strecoară de apă și se pun într-o tavă unsă cu ulei.

Peste cartofi se pune o jumătate din ceapă, apoi kaiserul prăjit, cu tot cu ulei, restul de ceapă și feliuțele de usturoi.

Se toarnă deasupra compoziția de ou cu smântână. Se condimentează cu sare și piper și apoi se presară cașcavalul răzuit.

Se introduce tava în cuptor și se ține acolo, la foc mediu, până ce preparatul se rumenește frumos.

Se servește cald. Cine vrea, poate asocia murături.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz, care nu se sfarmă prea ușor.

2

Nu fierbeți de tot cartofii, în prealabil, pentru că s-ar putea sfărma în cuptor.

3

În loc de cașcaval puteți folosi telemea, sau brânză de burduf, iar în loc de kaiser, puteți folosi bacon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu roşii, dovlecei şi caşcaval