Cartofi gratinaţi, cu ceapă şi brânzeturi

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de legume, 5 Feb 2013 | 5778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi;
  • 1 ceapă mare;
  • 100 g brânză de burduf;
  • 150 g telemea maturată de vacă;
  • 4 ouă;
  • 4 lg smântână;
  • amestec ierburi aromate (rozmarin, cimbru, oregano, busuioc);
  • 50 g unt;
  • 2-3 lg ulei de floarea soarelui;
  • nucşoară;
  • pătrunjel;
  • piper;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinaţi, cu ceapă şi brânzeturi:

Se curăţă, se spală cartofii.


Se pun la fiert întregi în apă cu sare şi se ţin pe foc până când s-au pătruns pe jumătate, să nu fie fierţi de tot.


Se scot din apă, iar după ce s-au răcit se taie cuburi mici.


Uleiul (2-3 linguri) se amestecă cu rozmarin, cimbru, oregano, busuioc şi sare.


Se condimentează cartofii cu acest amestec şi se pun într-o tavă, pe hârtie de copt sau unsă cu unt.


Deasupra cartofilor se pun bucaţi de unt, brânza de burduf şi ceapa tăiată mărunt.


Ouăle se bat ca pentru omletă, se adaugă smântână, piper, nucşoară şi puţină sare; se toarnă peste cartofi.


Se presară telemea dată la răzătoare (ochi mare) şi se dă tava în cuptorul preîncălzit, timp de circa 30 minute, la 180 grade Cersius.


Cartofii astfel pregătiţi se pot servi cu orice fel de salată vă place sau ca şi garnitură la carne sau peşte.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinaţi, cu ceapă şi brânzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mihaelaradu 1

07.02.2013, 14:41

Mama, ce minunatie!!

DinDragostePentruGatit 1

07.02.2013, 15:05

Multumesc, Mihaela.

Teo 1

07.02.2013, 20:53

foarte tare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor